Hokejisté Třince si poradili s Olomoucí, Litvínov padl v Plzni, Kometa zdolala Zlín

Třinečtí hokejisté si upevnili vedení v hokejové extralize, když ve 28. kole porazili na domácím ledě Olomouc. Jejich pronásledovatelé z Litvínova ztratili dva body v Plzni, i když dokázali stáhnout čtyřgólovou ztrátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomouc prohrála na ledě Třince, v souboji hostující Pavel Patera (v bílém) a Jiří Polanský

Olomouc prohrála na ledě Třince, v souboji hostující Pavel Patera (v bílém) a Jiří Polanský | Zdroj: ČTK

V polovině zápasu totiž prohrávali Severočeši 1:5! V první třetině je sice poslal do vedení Hanzl, ale pak inkasovali při vlastní přesilové hře a další čtyři branky dostali v oslabení.

Přesto zápas nezabalili a dokázali vyrovnat. Třetí třetinu vyhráli o tři branky, když dvakrát udeřili v početní výhodě. V prodloužení ale Plzeň potrestala vyloučení Frola, využila pátou přesilovou hru a připsala si druhý bod.

Třinec prohrál první třetinu, ale hned v úvodní minutě druhé části v oslabení vyrovnal a pak využil třikrát přesilovou hru. Tím prakticky rozhodl o výsledku. Jeho konečnou podobu určil tři minuty před závěrečnou sirénou Rákos.

Vítězství Komety zařídili Ton s Čiliakem

Pouze dva góly byly k vidění v Karlových Varech. V souboji dvou týmů z chvostu tabulky se nakonec radovala domácí Energie. Skóre otevřel ve 43. minutě Duda, když seděl na trestné lavici vítkovický Huna.

V závěru zápasu obdržel dvouminutový trest domácí Micka, Vítkovice navíc odvolaly brankáře, ale přesilovou hru šest na čtyři nezvládly a inkasovaly druhý gól.

Hokejisté Zlína ani ve třetím zápase nedokázali porazit brněnskou Kometu. Navíc domácí brankář Čiliak nepustil za svá záda ani jednu střelu a připsal si druhé čisté konto v sezoně.

Tři body zajistil Brnu zkušený Ton, který nejdříve při přesilové hře asistoval u branky Kempného a druhý gól vstřelil v osmé minutě třetí třetiny po asistenci Němce.

Spartě ani Mladé Boleslavi nestačilo dvougólové vedení

Sparta vedla na hradeckém ledě o dva góly, ale ve třetí třetině o nadějný náskok přišla. V prodloužení pak rozhodl o zisku druhého bodu pro pražský tým Hlinka.

Dvougólový náskok prohospodařili i hokejisté Mladé Boleslavi. V první třetině se dokázali dvakrát prosadit při přesilové hře, ale druhá část jim hrubě nevyšla.

Hosté po gólech Sýkory s Radilem vyrovnali a stejní hráči se pak prosadili ještě jednou. Nejdříve vstřelil Sýkora vítězný gól svého týmu a Radil v závěrečné dvacetiminutovce pečetil pardubické vítězství.

28. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Orsava, 24. Hrňa (Adamský, Klepiš), 26. Adamský (Hrňa, Polanský), 42. Adamský (Polanský, Roth), 57. Rákos (Linhart, Klepiš) - 12. Matai. Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:6, navíc Majeský (Olomouc) 10 minut. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Duda (D. Hruška), 60. Vachovec (Duda). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2841.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 6:5 v prodl. (4:1, 1:1, 0:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Jeřábek, 16. J. Sýkora (Schleiss, Kadlec), 20. J. Sýkora (Mozík), 20. Simon (Pulpán, Jeřábek), 31. Mozík (Jeřábek), 61. J. Sýkora (Kadlec) - 2. R. Hanzl (Petružálek), 34. Jánský (Ručinský, Hübl), 42. Gerhát (R. Hanzl), 49. Jánský (Kubát), 49. Martynek. Rozhodčí: Hodek, Souček - Brejcha, Polonyi. Vyloučení: 12:19, navíc Piroš, Chaloupka (oba Litvínov) oba 10 min. Využití: 5:2. Diváci: 5070.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Kempný (V. Němec, Ton), 48. Ton (V. Němec). Rozhodčí: Oskirko (Rus.), Hribik - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:9, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 44. Mertl (T. Knotek, Šimánek), 44. Slovák (Vydarený) - 10. Buchtele (Sabolič, Pech), 35. Pech (Piskáček), 61. J. Hlinka (Klimek). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4228.

BK Mladá Boleslav - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Jiránek (Trška, Bárta), 16. Lenc (Bárta, D. Výborný) - 23. P. Sýkora (Ščotka), 25. Radil (Nahodil), 35. P. Sýkora (Ščotka), 44. Radil (Tybor). Rozhodčí: R. Polák, Šindler - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 3580.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme