Hokejisté Třince zvítězili ve slezském derby. Zlín ukončil sérii proher

Hokejová Tipsport extraliga pokračovala v pátek šesti zápasy 26. kola. Již popáté z posledních šesti zápasů ztratil Třinec, který ve slezském derby porazil Vítkovice po prodloužení 3:2. V duelu týmů z konce tabulky výhru za tři body oslavil Zlín, jenž porazil Karlovy Vary a poprvé po osmi prohrách v řadě zvítězil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinec porazil Vítkovice a drží v tabulce druhou příčku

Třinec porazil Vítkovice a drží v tabulce druhou příčku | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

V duelu mezi domácím Třincem a Vítkovicemi sice nakonec padlo pět gólů, ale zpočátku to vypadalo na větší přestřelku, když první tři z nich byly k vidění již v úvodních šesti minutách.

Jako první se střelecky prosadil Martin Adamský, který ve druhé minutě utkání po nahrávce Kanea zpoza brány hostů prostřelil vítkovického gólmana a poslal Oceláře do vedení 1:0.

Hráčům Vítkovic se však podařilo rychle srovnat, když jen pár sekund poté vyrovnal Lukáš Kucsera. Ani na další gól se ale nečekalo dlouho, protože už v šesté minutě vedli opět Třinečtí – a to zásluhou Erika Hrni.

Další branka padla za dalších 20 minut poté, co krátce před polovinou zápasu na 2:2 srovnal obránce Jan Výtisk.

Zápas následně dospěl až do prodloužení, ve kterém byli úspěšnější domácí – hned v první minutě nastavení jim bonusový bod vystřelil Jakub Petružálek.

Pouze jedna branka padla v utkání mezi Zlínem a v tabulce posledními Karlovy Vary. Jediný gól obstaral ve 25. minutě lotyšský útočník Roberts Bukarts.

Zlín tak přerušil sérii osmi porážek a dočkal se první výhry pod vedením koučů Roberta Svobody a Martina Hamrlíka.

Již čtvrté výhře v řadě byli naopak blízko hráči Hradce Králové. Mountfield však nakonec slibně rozehrané utkání v Chomutově ztratil a prohrál 4:5 po prodloužení.

Hlavní postavou Chomutova byl útočník David Kampf, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Kampf byl navíc i u obou klíčových akcí Pirátů, když v 60. minutě nahrával na vyrovnávací gól Koblasy a posléze v prodloužení rozhodl o výhře svého týmu 5:4.

Počtvrté z posledních pěti zápasů se s porážkou museli smířit hokejisté brněnské Komety, která prohrála v Olomouci 2:5.

Kometě přitom nepomohl ani návrat útočníka Martina Erata, jenž sice proti Olomouci skóroval, ale i to bylo nakonec málo.

Hanáci o svém vítězství rozhodli v průběhu druhé třetiny, ve které vstřelili tři góly. V 59. minutě pak na konečných 5:2 upravil gólem do prázdné brány Martin Vyrůbalík.

Formu v duelu v Pardubicích potvrdil Litvínov, jenž východočeský celek porazil 3:2. Domácí Litvínov se do vedení dostal v šesté minutě po brance Miroslava Hořavy.

Další góly padly až v závěrečné dvacetiminutovce. Jako vítězný se ukázal pojišťovací gól do prázdné branky Františka Lukeše. V samotném konci sice ještě Východočeši snížili na 2:3, ale to už bylo z jejich strany vše.

Už páté vítězství v řadě oslavila pražská Sparta, která v O2 areně porazila Plzeň 2:1. Domácí Pražané šli po gólech Lukáše Klimka a Petra Vrány do vedení 2:0 a toto skóre platilo až do 53. minuty, kdy za hosty snížil Tomáš Svoboda.

Vyrovnat však Plzeň nedokázala, takže Sparta získala další výhru a posunula se na páté místo v tabulce.

Třinec - 26. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:2 v prodloužení (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Adamský (Kane, Krajíček), 6. Hrňa (Roth), 61. J. Petružálek (Roth) - 3. Kucsera (Tybor, Hrbas), 26. Výtisk (Olesz, Stastny). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno).

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 25. Bukarts (Honejsek, Kubiš). Rozhodčí: Čech, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 11:8. Bez využití. Diváci: 3358.

Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 5:4 v prodloužení (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Kämpf (Sklenář), 25. Huml (Flemming, Vondrka), 55. Poletín (Valach, Koblasa), 60. Koblasa (Kämpf), 64. Kämpf (Skinner, Koblasa) - 20. Džerinš (Dietz), 26. Červený (Dragoun, Newton), 29. Šimánek (T. Knotek, Jarůšek), 58. Džerinš (Šimánek). Rozhodčí: Polák, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3977.

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 42. Klimenta (M. Kaut), 60. Nahodil (Schaus) - 6. M. Hořava (K. Reichel), 53. R. Hanzl (M. Hanzl), 59. Lukeš (T. Pavelka). Rozhodčí: Horák, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 7424.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Strapáč (Ondrušek, Eberle), 23. J. Mikúš (Holec, T. Mikúš), 26. Skladaný (J. Mikúš, Vyrůbalík), 36. Herman (Burian), 59. Vyrůbalík - 18. M. Erat (Štencel, O. Němec), 42. L. Čermák (Gulaši, Trška). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Klimek (J. Mikuš, P. Vrána), 25. P. Vrána (Klimek, Barinka) - 53. T. Svoboda (Kracík, Kratěna). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 7036.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme