Hokejisté v přípravě na MS poprvé zaváhali. Se Švédy prohráli 1:2

Čeští hokejisté poprvé v přípravě na mistrovství světa v Praze a Ostravě prohráli. Ve Švédsku podlehli domácí reprezentaci 1:2.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédská obrana zastavuje akci Martina Růžičky a Tomáše Filipiho

Švédská obrana zastavuje akci Martina Růžičky a Tomáše Filipiho | Zdroj: ČTK

Trenéři obou týmů udělali oproti pátečnímu utkání několik změn v sestavě. V českém celku neplánovaně chyběl zraněný útočník Vondrka. Prostor na ledě naopak dostali Valský a Zohorna.

Češi znovu zvládli dobře úvod zápasu. V 8. minutě otevřel skóre po dobré práci prvního útoku Vladimír Sobotka doklepnutím do prázdné branky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér František Kuna rozebíral zápas se Švédskem s útočníkem Jiřím Novotným

Domácí vyrovnali ještě v první třetině, když v přesilovce pálil přesně chvíli před sirénou Andersson. Po přestávce byli Švédové aktivnější, důraznější a taky lepší. Do vedení se nakonec dostali po kličce Sörensena.

V závěrečné třetině sice brzdila Růžičkovi svěřence vyloučení, i tak měli příležitosti vyrovnat. Koukal, Simon či Birner v přesilovce ale napálili tyč soupeřovy branky.

„Odehráli jsme dobrý zápas. Švédové ale dnes hráli agresivněji, dělali hodně problémů našim obráncům. Napadali je a my jsme se vlastními chybami dostávali zbytečně pod tlak,“ hodnotil utkání Jiří Novotný.

Utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v Timře:

Švédsko - ČR 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Andersson (Petersson, Thuresson), 25. Sörensen (Thuresson, Rahimi) - 6. Sobotka (Birner, Mozík). Rozhodčí: Rantala, Pajula (oba Fin.) - Ahlström, Käck (oba Švéd.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5028.
ČR: Jakub Kovář - Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Mozík, Kempný, Jordán, Polášek - Birner, Sobotka, Simon - Valský, Novotný, Smoleňák - M. Růžička, T. Zohorna, Zaťovič - Radil, Koukal, Buchtele (12. Filippi). Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme