Hokejisté Vítkovic ukončili sérii porážek, krize pražské Slavie trvá

Vítkovičtí hokejisté dokázali zastavit už deset zápasů trvající sérii porážek. Na domácím ledě porazili Karlovy Vary, i když vítězství vybojovali až v samostatných nájezdech. Naopak z krize se nedostala Slavia, která si v Liberci připsala šestou porážku v řadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovický útočník Ondřej Roman se raduje z vítězného gólu v utkání s Karlovými Vary

Vítkovický útočník Ondřej Roman se raduje z vítězného gólu v utkání s Karlovými Vary | Zdroj: ČTK

Vítkovice se v tabulce postupně propadly až na předposlední místo a nutně potřebovaly zvítězit. Zaměřili se na precizní obranu, ale dlouho se nemohli prosadit v útoku.

Nakonec se dostali do vedení v 57. minutě, když nejzkušenější Burger dokončil při přesilové hře akci Šenkeříka s Němcem. V poslední minutě mohl Burger definitivně rozhodnout, ale ze středního pásma netrefil prázdnou branku při karlovarské power-play.

To potrestal vzápětí hostující Harant, který při přesilové hře umocněné hrou bez brankáře vyrovnal. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo a v samostatných nájezdech se prosadil pouze vítkovický Roman.

Slavia potvrdila špatnou formu na ledě Bílých Tygrů. Po první bezbrankové třetině otevřel skóre liberecký Urban, ale Školiak po asistenci Bednáře vyrovnal. Ještě ve druhé třetině ale vstřelil po přihrávce Urbana vítězný gól domácích Vitásek.

V závěrečné části se ještě prosadil v přesilové hře Šimek a skóre uzavřel čtvrtým gólem do Svobodovy branky Bulíř. Liberec tak poskočil už na 8. příčku, naopak Slavia se propadla na předposlední místo se stejným bodovým ziskem jako Vítkovice a Kometa Brno.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 2:1 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 57. Burger (E. Němec, Šenkeřík), rozhodující nájezd Roman - 60. Harant (Skuhravý). Rozhodčí: Pešina, R. Polák - Charvát, Frodl. Vyloučení: 4:6, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3755.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. T. Urban (Bakoš, Radivojevič), 38. Vitásek (T. Urban), 42. Šimek (T. Urban), 53. Bulíř (Ulrych, Lašák) - 34. Školiak (A. Růžička, Bednář). Rozhodčí: Lacina, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 3317.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme