Hokejistu Novotného nechtěl klub pustit k reprezentaci, Salák se opozdí

Složení národního týmu na dva zápasy proti Rusku ovlivnila nejen zdravotní komplikace a následné omluvenky, jako tomu bylo v případě Romana Červenky, ale také neochota klubů Kontinentální ligy. Útočník Jaroslavle Jiří Novotný se i přes problémy při vyjednávání na srazu objevil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný musel svůj klub přesvědčit, aby ho pustil na reprezentační zápasy

Jiří Novotný musel svůj klub přesvědčit, aby ho pustil na reprezentační zápasy | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Nechtěli mě pustit. Prezident o tom nechtěl slyšet, protože kluci hrajou na CSKA, což je pro nás prestižní a hodně důležitý zápas. Trenéři chtěli mít všechny pohromadě,“ vysvětluje Jiří Novotný problémy, které musel řešit s vedením Jaroslavle.

V dnešním zápase proti CSKA Moskva bude jeho tým bez něj, stejně jako se bude muset parta z hlavního města obejít jiného člena českého reprezentačního kádru - Ondřeje Němce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Problémy při cestě na reprezentační sraz vysvětlil hokejista Jiří Novotný reportérovi ČRo Františku Kunovi

„To jsem jim hned řekl, že také nebude hrát, ale na to neslyšeli,“ říká Jiří Novotný a jedním z důvodů, že se nakonec s vedením dohodl, nebyl jen argument o spoluhráči Němcovi, ale snad i to, že Jaroslavli se prostě daří.

„Držíme šesté místo a play-off by nám nemělo uniknout. Do konce je 8 zápasů, což je dost bodů, ale samozřejmě by byla jiná situace, kdybychom se plácali okolo osmého devátého místa, kde tři čtyři kluby bojují o play-off a je to tam na bodu,“ popisuje útočník situaci v tabulce.

„Byla by to jiná situace a myslím, že by to neprošlo, a musel bych přijet o dva dny později,“ dodává Jiří Novotný.

Podobné problémy, jako měl Novotný, se ale stoprocentně nepovedly vyřešit brankáři Novosibirsku Alexadrovi Salákovi. Kluby KHL prostě nemají moc pochopení, na druhé straně si hráče platí. Každopádně jde o situaci, která hokejistu na herní pohodě nepřidá.

Martin Ručinský nastoupí za národní tým po 9 letech. Gratuloval mu i Jágr

Číst článek

„Je to nepříjemné, chtějí to nechat řešit vás místo toho, aby to řešili oni. Říkal jsem jim, že na pozvánce je datum druhého, nejdřív s tím souhlasili, pak tam bylo asi trošku nedorozumění. Věděl to manažer, prezident ale řekl, že mě nechtějí uvolnit. Byly s tím tahanice, ale snad se to vyřešilo,“ věří Jiří Novotný.

Dnes už na tréninku obul brusle a oblékl reprezentační dres. Reprezentační dres bude mít na sobě proti Rusku nejprve ve čtvrtek v Karlových Varech a pak v sobotu v O2 areně.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme