Hokejistům Litvínova se start za obhajobou vydařil a v týmu panuje velká spokojenost

Sebevědomým výkonem, který je hodný šampiona, vstoupili do nové extraligové sezóny hokejisté Litvínova. Ti si na svém ledě poradili se Zlínem jednoznačně 4:0 a své fanoušky nadchli atraktivní kombinační hrou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Janus udržel hned v prvním utkání čisté konto a ukázal, že by mohl být dobrou náhradou za Pavla Francouze

Jaroslav Janus udržel hned v prvním utkání čisté konto a ukázal, že by mohl být dobrou náhradou za Pavla Francouze | Zdroj: ČTK

„Vstoupili jsme pravou nohou a to jsme potřebovali. Hlavně chytit začátek, takže jsme s výsledkem spokojení,“ pochvaloval si po zápase litvínovský útočník Rostislav Martynek, který dal gól a na dva nahrál.

A nemusel ho hřát jenom výsledek. Ale také předvedená hra do čtvrtého gólu, na kterou Zlín vůbec nedokázal reagovat. Litvínovské hokejisty hra ohromně bavila, na ledě si kolikrát dovolili odvážné kousky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Litvínovu se start za obhajobou vydařil a v týmu panuje velká spokojenost

„Z brány to také vypadalo, že kluci hrají s velkou chutí. Hráli jsme kombinačně, neztráceli puky a nedělali fauly. To byla hlavní příčina úspěchu,“ řekl brankář Jaroslav Janus.

Ten se v litvínovském angažmá uvedl 25 zákroky, čistým kontem a výborným výkonem. O góly se pak postarala hlavně druhá útočníka formace, která zařídila tři trefy. Její centr Robin Hanzl ukázal, že mu to nejde jenom s hvězdami Petružálkem a Ručinským, ale také s Martynkem a Trávníčkem.

„Ty hráče nejde nahradit, ale musíme to vzít na sebe. Máme o pět, šest minut více prostoru na ledě, jsme více na puku a nikdy se ho nezbavujeme, protože jsme rozehraný. Takže větší čas strávený na ledě hodně pomůže,“ uvedl Rostislav Martynek.

Před utkáním poděkovali v Litvínově Martinu Ručinskému, který ukončil kariéru | Foto: ČTK

Litvínovu se první zápas až na poslední třetinu, ve které už měl ale nahráno, povedl. Hráči mistra dál přesvědčují, že po zisku zlata nezpychli, což těší jejich trenéra Radima Rulíka.

„To by byl asi rád každý trenér, ale nepřeceňoval bych to. Máme před sebou další zápasy a to je pro nás nejdůležitější.“

David Kalvas, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme