Hokejisty čeká proti Švédsku vyprodaná aréna

Čeští hokejisté nastoupí v O2 areně proti Švédsku. Po dlouhé době bude hlediště pražské haly zaplněné. Naposledy se diváci v takovém množství hrnuli na hokej při finále loňského ročníku Kontinentální hokejové ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena

O2 arena | Foto: Filip Jandourek

„Já mám poslední vzpomínky, když tam 17 tisíc lidí skákalo. Co je lepšího než hrát doma před plným stadionem,“ těší se Ondřej Němec.

Obránce CSKA Moskva, který v loňské sezóně oblékal dres pražského Lva a hrál s ním právě v O2 areně finálovou sérii Kontinentální hokejové ligy proti Metalurgu Magnitogorsk. Tehdy českému týmu vytvořilo publikum parádní atmosféru, která přispěla k tomu, že pražský celek favorita trápil až do sedmého rozhodujícího zápasu série.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na utkání Česko - Švédsko zve Petr Kadeřábek

I proto se Ondřej Němec na dnešní duel se Švédskem tolik těší. Ještě více si ale bude zápas užívat útočník Jan Kovář, kterému tentokrát budou už diváci fandit, v boji o Gagarinův pohár totiž tehdy hrál na straně soupeře.

„Já byl na straně vítězů. Pro nás je úžasné, že o to lidé mají zájem, takže bude zájem i o světový šampionát,“ vzhlíží ke květnovému mistrovství Jan Kovář. Do toho je ale ještě daleko. Teď čeká českou reprezentaci další turnaj Euro Hockey Tour, ruský Channel One Cup.

První zápas sehrají Češi dnes od 18.30 hodin proti Švédsku.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme