Hokejisty extraligového Liberce povede jako hlavní kouč Filip Pešán

Hokejisty extraligového Liberce povede ve zbytku sezony jako hlavní trenér Filip Pešán. Na střídačce nahradí Rostislava Čadu, který v pátek ze zdravotních důvodů nečekaně rezignoval. Pešánovým asistentem bude Vladimír Čermák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisty extraligového Liberce povede ve zbytku sezony jako hlavní trenér Filip Pešán

Hokejisty extraligového Liberce povede ve zbytku sezony jako hlavní trenér Filip Pešán | Zdroj: ČTK

„V nastalé situaci jsme potřebovali velmi rychlé řešení. Po vyhodnocení všech pro a proti jsme se rozhodli pro trenéry, kteří už u A-týmu v minulosti působili a v posledních dvou sezonách úspěšně trénovali naši farmu v Benátkách," uvedl prezident klubu Petr Syrovátko v tiskové zprávě.

Pešán už v pátek vedl tým Bílých Tygrů společně s dosavadním asistentem Milanem Černým v zápase proti Zlínu, který Liberec prohrál 0:1. V neděli na ledě Třince už Severočechy povedou Pešán s Čermákem, Černý se místo nich přesune do prvoligových Benátek nad Jizerou.

„Filip Pešán i Vladimír Čermák byli jako trenéři farmářského mužstva v každodenním kontaktu s trenéry áčka. Znají tedy situaci v týmu i jednotlivé hráče. V takto překotné situaci je pro nás toto rozhodnutí nejlepší a nejlogičtější volbou," dodal Syrovátko.

Sedmatřicetiletý Pešán v Liberci působil jako hráč, v roce 2005 se stal asistentem trenéra u juniorského týmu, k áčku se přesunul o čtyři roky později.

V listopadu 2012 povýšil na post hlavního kouče, na kterém však vydržel jen dva měsíce. Následně přešel do prvoligových Benátek nad Jizerou. Současný kouč reprezentačního týmu do 19 let v Liberci stále působí i jako asistent generálního manažera.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme