Hokejisty Litvínova čeká Kometa Brno, chtějí udržet neporazitelnost

Největším překvapením dosavadního průběhu Tipsport extraligy jsou bezesporu výkony hokejistů Litvínova. Ze čtyř zápasů vedoucí Severočeši vybojovali deset bodů a zatím nepoznali hořkost porážky. Bilanci bude chtít Verva prodloužit v dnešním duelu s brněnskou Kometou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínovská Verva má v brance jistotu v Pavlu Francouzovi

Litvínovská Verva má v brance jistotu v Pavlu Francouzovi | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Litvínovští v pátečním kole rozhodli o výhře na ledě Mladé Boleslavi až čtrnáct sekund před závěrečnou sirénou. Tříbodovým ziskem podtrhli velmi dobrý vstup do soutěže.

„Může nás to nakopnout. Všechny tyhle krušné situace jsme zažili během 4 kol, kdy jsme otáčeli zápasy v Plzni a Třincem. Dokazuje to velkou sílu to sílu našeho týmu. Budu rád, když se poučíme z chyb, které jsme udělali,“ věří si gólman Vervy Pavel Francouz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před zápasem s Kometou navštívil litvínovskou kabinu repotrér ČRo Pavel Petr

Zamyslel se také nad tím, co stojí za dosavadními výsledky a výkony severočeského mužstva. „Naši sílu vidím ve vyrovnanosti celého týmu. Může zahrozit i čtvrtá lajna, stejně tak druhá a třetí. Všechny lajny jsou nebezpečené.“

Vedoucí postavení v tabulce si Litvínovští chtějí udržet také po utkání s brněnskou Kometou. Asistent trenéra Miloslav Hořava si rozhodně nemyslí, že po vydařeném úvodu je nutné u hráčů krotit přehnaný optimismus.

„Nemyslím si, že bychom je museli držet při zemi. Oni vědí, jak zápasy probíhaly. Kdybychom zápasy vyhráli jednoznačně, bylo by to na místě, ale my jsme ty zápasy ubojovali. I s Varama, i když výsledek byl 5:0, tak to byl těsný a velice těžký zápas,“ všiml si asistent litvínovského trenéra.

Takové výsledky ovšem trenéry musí těšit. Stejně jako pohled na tabulku a vedoucí příčku Tipsport extraligy. „Přiklání se k nám štěstí. Když potřebujeme, tak to tam spadne. To ale za chvíli opadne a pak už to bude jen o kvalitě a dřině,“ tuší Miloslav Hořava.

Ve vysílání Radiožurnálu uslyšíte i informace z dalších zápasů pátého kola. Karlovy Vary hrají s Hradcem Králové, Pardubice hostí Olomouc, Liberec přivítá Třinec, Vítkovice se utkají se Zlínem, do Plzně přijede Mladá Boleslav a v pražském derby aktuální formu Slavie prověří Sparta.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme