Hokejisty Olomouce slepené góly Slavie nezaskočili, slaví druhou výhru v řadě

Nejeden hokejový fanoušek Slavie a Olomouce si po nedělním extraligovém utkání připomněl první vzájemný duel obou týmů na olomouckém ledě. Tehdy zvítězili slávisté 3:2 po samostatných nájezdech. Stejný výsledek se zrodil také v Praze, ovšem s tím rozdílem, že po utkání byl spokojenější nováček z Olomouce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoučtí hokejisté se radují z vítězství (ilustrační foto)

Olomoučtí hokejisté se radují z vítězství (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Opticky jsme byli asi o krůček celý zápas lepší, ale jedna minuta byla zkratová,“ připomněl asistent olomouckého trenéra Jiří Dopita situaci z první třetiny, kdy Slavia dvěma góly během 36 vteřin bleskově otočila skóre z 0:1 na 2:1.

„Nechci tvrdit, že měla Slavia jen tyhle dvě šance, ale trošku víc ze hry jsme měli my,“ dodal Dopita ke dvěma slepeným gólům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Asistent olomouckého trenéra Jiří Dopita a útočník Erik Hrňa hodnotí vítězný zápas na ledě Slavie

Olomouckým hokejistům však tahle zápletka evidentně nevzala chuť. Útočník Erik Hrňa nemusel dlouze přemýšlet nad otázkou, čím to asi bylo.

„Hrajeme pořád na čtyři útočné formace, točí se při přesilovkách i v oslabení. Hodně týmů zápasy dohrává na dvě, nebo tři lajny a tím ztrácí sílu. My ji naopak máme,“ myslí si nejproduktivnější hráč extraligového nováčka, který má stejně jako Roman Rác na kontě 14 bodů.

Leckoho možná překvapilo, že hokejisté Olomouce byli po většinu času aktivnější a střelecky pilnější, což jim vydrželo až do konce utkání.

„Když nejsme aktivní a zatáhneme se dozadu, tak dostaneme před koncem gól. Teď se nám to stalo dvakrát. Snažíme se proto hrát aktivně až do konce zápasu, abychom nedostávali hloupé góly,“ vysvětlil autor prvního olomouckého gólu, který navíc uspěl také při sólových nájezdech.

„Pořád jsme střídali porážky s výhrami, jsme rádi, že jsme teď vyhráli dva zápasy v řadě po dvou bodech,“ raduje se 26letý útočník Olomouce. „Doufám, že to klukům pomůže i psychicky,“ připojil se Dopita.

Extraligového nováčka čeká v následujícím kole další těžká zkouška – doma změří síly s vedoucími Oceláři z Třince. „Budeme se snažit je o něco obrat,“ slibuje Hrňa.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme