Hokejisty posílí Sekáč s Pastrňákem. Na další hráče z NHL čekáme, říká Slavomír Lener

Za tři týdny začne v Moskvě a Petrohradu mistrovství světa v ledním hokeji. Český tým se na něm určitě nepředstaví v nejsilnějším možném složení. Z NHL totiž nepřijede takový počet hráčů, jaký by si vedení reprezentace představovalo. Zatím může najisto počítat jenom s trojicí hráčů ze zámoří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace porazila Němce 7:2

Hokejová reprezentace porazila Němce 7:2 | Zdroj: ČTK

„Jako první byl Tomáš Plekanec, u něj byly nejmenší komplikace. I na tom je vidět, že pokud mají hráči v NHL něco odehráno, tak má vše jinou váhu. A pokud chce hráč na MS jet, vlastně nic tomu nebrání,“ poukazuje na kladný přístup Montrealu Slavomír Lener.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká hokejová reprezentace se postaví domácímu Švýcarsku v rámci Euro hockey challenge

Takto kladných zpráv ale nedostává generální manažer české reprezentace v posledních dnech příliš mnoho. Zdravotní prohlídkou neprošli například Frolík, Nakládal, Pavelec či Krejčí. Na farmu klub odeslal Mozíka. A tak potěšující zprávy přišly alespoň z Arizony, respektive z Bostonu.

K týmu se v příštím týdnu připojí Jiří Sekáč a David Pastrňák. S dalšími posilami pro šampionát to ale už moc růžově nevypadá.

„Čekáme ještě na vyjádření Martina Hanzala. Kdyby se mu zlepšila ta záda, je šance, že by jel. Michal Jordán, kterému se nedávno narodila dcera, čeká na vydání jejího pasu. A samozřejmě je otázka prvního kola play-off v NHL, tam máme ve hře zhruba 10 hráčů,“ doplňuje Lener.

I přes jeho slova je jasné, že kostra týmu, která pojede do Moskvy, je už teď pospolu a šance dostat se na šampionát je pro hráče aktuálního Vůjtkova výběru velká.

„Všichni tak nějak po oku sledujeme, kdo ještě přijede a kdo ne. Ve výsledku záleží na nás, jak budeme hrát přípravné zápasy. Od toho se bude odvíjet konečná nominace,“ uvědomuje si před večerním zápasem proti Švýcarsku útočník Tomáš Vincour.

Boj o nominaci ale bude mít on i ostatní hráči trochu ztížený. Národní tým se totiž bude muset vyrovnat nejen se soupeřem, ale také s netradičními podmínkami.

„Ten led je hrozný, je z kopce. Není to vůbec ideální. Z kopce jsem na ledě ještě nikdy nestřílel, tak uvidíme, jak nám to všem půjde,“ usmívá se Tomáš Vincour. Zápas začne v 19 hodin a 45 minut.

Petr Kadeřábek, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme