Hokejová baráž je v polovině. V šestém kole výhry slavili hráči Karlových Varů a Litvínova

Baráž o účast v příští sezoně hokejové Tipsport extraligy se po dnešním odehraném 6. kole dostala do své poloviny. V obou zápasech se z výhry radovaly domácí celky poté, co Karlovy Vary pokořily po nájezdech Slavii, zatímco Litvínov díky vydařenému závěru porazil Jihlavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Karlových Varů dnes porazili Slavii

Hokejisté Karlových Varů dnes porazili Slavii | Zdroj: ČTK

Prvním úspěšným střelcem v zápase mezi Litvínovem a Jihlavou byl v 16. minutě Válka, který přesnou střelou prostřelil gólmana hostů.

Hokejisté Jihlavy však stačili ještě před koncem první sirény vyrovnat, když osamocený Kohout využil přesilovku po vyloučení Dudy.

Po bezbrankové druhé dvacetiminutovce se zápas rozhodl ve třetí třetině. V ní neponechali favorizovaní hráči Vervy nic náhodě, vstřelili tři branky a dočkali se důležitého vítězství. O rozhodující gól se ve 43. minutě postaral Hanzl, který se prosadil po přihrávce Lukeše střelou z mezikruží.

Když si pak o pět minuty později oba hokejisté role prohodili, bylo vítězství Litvínova již blízko. Definitivní tečku pak přidal úspěšně proměněným trestným střílením Piroš.

Zacha zažil snový debut v NHL. Moc jsem si to s ním užil, prohlásil jeho kolega z útoku Eliáš

Číst článek

Ve druhém dnešním duelu se výhry dočkaly Karlovy Vary. Lepší vstup do utkání však měli hosté, kteří díky Mikulíkovi ovládli první třetinu. Hráči Energie vyrovnali ve 25. minutě, kdy se mezi střelce zapsal Vachovec.

V dalším průběhu zápasu se již diváci gólu ze hry nedočkali, takže musely následovat samostatné nájezdy. V nich měli více štěstí domácí, kterým důležitý bonusový bod v páté sérii vystřelil Marosz.

Po šesti kolech baráže tabulku vede Litvínov s 12 body před Slavií, která má o dva body méně. Třetí příčka pak s osmi body náleží Karlovým Varům před čtvrtou šestibodovou Jihlavou.

Hokejová extraliga - 6. kolo baráže:

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. Válek (Z. Sklenička, Jurčík), 43. R. Hanzl (Lukeš), 48. Lukeš (R. Hanzl, Duda), 53. Piroš z trest. střílení - 20. Kohout (Seman, Štebih). Rozhodčí: Fraňo, Čech - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 5389.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Vachovec (Dvořák), rozhodující sam. nájezd Marosz - 15. Mikulík (D. Hruška). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Krstev (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3579.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme