Hokejová baráž: Motor přetlačil Pardubice, Jihlava zvítězila v Karlových Varech

Hokejisté Českých Budějovic se na úvod baráže postarali o překvapení, když na ledě Pardubic vyhráli 2:1. Motor od poloviny utkání vedl, ale domácí dokázali po tlaku v 54. minutě vyrovnat. Když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, rozhodl zápas 48 vteřin před koncem třetí části úspěšnou ranou v přesilovce útočník Luboš Rob. V utkání 1. kola baráže zvítězili také hokejisté Jihlavy v Karlových Varech těsně 4:3. Domácí třikrát vedli, ale v posledních osmi minutách přišli o všechny body.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Českých Budějovic na ledě Pardubic vyhráli 2:1.

Hokejisté Českých Budějovic na ledě Pardubic vyhráli 2:1. | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

První barážový zápas sledovalo v Pardubicích v takřka vyprodané aréně přes 10 tisíc diváků a domácí fandové museli od úvodu vstřebávat zjištění, že extraligový tým nebude čekat žádná lehká práce. České Budějovice byly v úvodu lepší a zahrozily šancemi Dostálka a Čermáka. Pardubice se dostávaly k útočení ztuha, ale v 16. minutě byl blízko gólu Schaus, jemuž po příhře uzdraveného Čáslavy scházely k úspěšnému zakončení jen centimetry.

Dynamo si přeneslo ofenzivní chuť i do druhé části a dostalo se do několika přečíslení, ovšem selhávalo ve finální fázi. A když už se ke střele dostal Hubáček, tak pohotově zasáhl hostující gólman Kváča. Jeho protějšek Růžička se zase zapotil kolem poloviny zápasu, kdy zneškodnil tečovanou střelu Vráblíka a poté čelil dvojnásobné přesile Motoru. Hosté sice 47 vteřin ve výhodě proti třem nevyužili, ale po návratu prvního vyloučeného na led se přece jen trefil Chovan.

Domácí byli po inkasované brance zaskočení, na ledě také přibývalo osobních soubojů a potyček. České Budějovice měly možnost rozhozeného soka ještě více nahlodat, ale další přesilovku nevyužily. Díky lepšímu pohybu i důrazu však byly i nadále nebezpečnější a držely Pardubice na distanc od Kváčovy branky.

Dynamo se sérií přesilových her přece jen dostalo k soustavnému tlaku a vyrovnat mohl Nahodil, ovšem trefil pouze tyčku. Domácí pak měli k dispozici 25 vteřin přesilovky pět na tři a Kváča se vyznamenal při tvrdé ráně Sýkory. Motor se v těchto chvílích soustředil jen na defenzívu, ale nápor soupeře přesto neustál. Schaus při přesilovce v 54. minutě vydoloval kotouč pro Tomáška a ten se štěstím prostřelil Kváču.

Východočeši byli na koni a nadále útočili, ale další velkou šanci neproměnil Nahodil. Motoru pak stačila jediná přesilovka, aby si vzal vedení zpět: Rob dostal přihrávku na pravou stranu a v čase 59:12 z takřka nulového úhlu rozhodl přesnou ranou o první barážové výhře pro Motor.

Jihlava v závěru otočila duel v Karlových Varech

Karlovy Vary sehrály závěr základní části a následnou skupinu o umístění brilantně, ale na začátku prvního barážového zápasu s Jihlavou na nich byla znát nervozita. Během úvodní dvacetiminutovky Energie rozhodně Duklu nepřehrávala. Při vyloučení Šidlíka sice Svobodu v 11. minutě prostřelil Rýgl, ale hosté dokázali srovnat 16 vteřin před koncem první přestávkou, když obrana domácích zapomněla na zcela osamoceného Diviše.

I ve druhé dvacetiminutovce pokračoval boj o každou píď ledu. Zkraje zaujala bekhendová střela Beránka, jež se zdála být gólovou, ale skončila jen na horní tyčce Svobodovy branky, což potvrdil sudím i jejich kolega u videa. Stěžejní okamžiky této fáze hry však přišly mezi 33. a 34. minutou, kdy nejprve karlovarský Dvořák obdržel za sekání trest na pět minut a do konce utkání, současně s ním však byli vyloučeni dva hráči Jihlavy. Nabídnutou přesilovku čtyři na tři využil Skuhravý. Po chvíli však dostali hosté šanci hrát přesilovku se dvěma muži v poli navíc, v níž se ujala Říhova střela, která Závorkovi vypadla z lapačky těsně za brankovou čáru.

Ve 46. minutě dostal domácí opět do vedení Beránek, ale Karlovy Vary i kvůli své vlastní nedisciplinovaností nakonec přišly jak o vedení, tak i o bodový zisk. Po zbytečném faulu Skuhravého hrála Jihlava opět dlouhou pětiminutovou přesilovku. Po Šidlíkově faulu se ve hře čtyři na čtyři nejprve prosadil střelou od modré čáry Bilčík a následně Šidlíkovu ránu tečoval počtvrté za záda Závorky Kaláb. Energii k vyrovnání nepomohla ani 47 vteřin dlouhá hra bez brankáře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme