Hokejová dvacítka podlehla Švýcarsku 3:4 v prodloužení a bere jeden bod

Česká hokejová reprezentace U20 podlehla na mistrovství světa Švýcarsku 3:4 v prodloužení. Soupeř se dostal do dvougólového vedení ve druhé třetině a Češi se vždy dokázali pouze přiblížit na rozdíl jedné branky. Šestnáct sekund před koncem ale svou druhou trefou v utkání srovnal Filip Chlapík. V prodloužení ale stačilo třiadvacet sekund a prosadil se Nico Hischier. Češi tak získali jeden bod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace prohrála se Švýcarskem 3:4 v prodloužení

Česká reprezentace prohrála se Švýcarskem 3:4 v prodloužení | Zdroj: ČTK

Češi byli v úvodu aktivní, ale nedařilo se jim proměňovat šance, přestože obránci často chodili podporovat útok hluboko do pásma. V šesté minutě mohl po tlaku v útočném pásmu skórovat Tomáš Šoustal. Stejný hráč mohl poslat Čechy do vedení o šest minut později díky teči po nahrávce Petra Kaliny, ale švýcarský brankář Joren Van Pottelberghe byl pozorný.

Necelé dvě minuty před koncem první třetiny byl sám před brankou ještě Lukáš Jašek, ale golmana nepřekonal. Švýcaři měli v první třetině pouze jednu střelu v úvodu a další dvě přidali na konci v přesilové hře.

Kluci splnili plán, chválí dvacítku trenér Petr. Na odpočinek mají hokejisté jen pár hodin

Číst článek

Ve druhé dvacetiminutovce si vyzkoušeli početní převahu i čeští hráči, ale nevyužili ji. Ve slibné situaci se objevil Jakub Zbořil, ale snažil se vystřelit rychle a jeho střele chyběla přesnost. Do vedení se dostali jako první Švýcaři ve třicáté minutě po důrazu v útočném pásmu. Češi byli v obraně nedůrazní a Loic In Albon si najel na osu hřiště, kam mu od mantinelu nahrál Nico Hischier.

Zbytečné vyloučení stálo Čech další obdrženou branku. Střelu Damiena Riata ještě brankář Jakub Škarek vyrazil, ale přímo k Calvinu Thürkaufovi, který se nemýlil. Vzápětí mohli Švýcaři odskočit do tříbrankového vedení při přečíslení tři na jednoho. Škarek ale nejprve střelu zachytil a u dorážky mu pomohla tyčka.

Šestnáct sekund

V šestačtyřicáté minutě snížil o horní tyčku Radek Koblížek po přihrávce Zbořila, který se ve středním pásmu prosmýkl okolo obránců. Zanedlouho ale Škarek v oslabení marně hledal skulinku, kudy by viděl na soupeře, a inkasoval. Riat našel místo v horní části branky a Švýcaři znovu odskočili do dvougólového vedení.

Početní převahu ale tentokrát využili i čeští hráči. Filip Chlapík se trefil do horního rohu a snížil na 2:3. Český tým byl v závěru aktivní, ale dorovnat se mu nedařilo. Až šestnáct sekund před koncem využil power play Chlapík a vyrovnal na 3:3. Jenže v prodloužení se dostal do úniku Nico Hischier a po třiadvaceti sekundách hru ukončil a získal tak bonusový bod pro svůj tým.

Český tým nastoupil do utkání bez obránce Davida Kvasničky, který se zranil v pondělním utkání s Finy. Češi mají ve středu volno a ve čtvrtek je čeká utkání s Dánskem, které začíná opět v 19:00 SEČ.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let:
Skupina A (Montreal):
ČR - Švýcarsko 3:4 v prodloužení (0:0, 0:2, 3:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 46. Koblížek (Zbořil), 51. F. Chlapík (Hronek, M. Špaček), 60. F. Chlapík (M. Špaček, Zbořil) - 30. In-Albon (Hischier, Diem), 37. Thürkauf (Riat, Hischier), 49. Riat (Siegenthaler, Thürkauf), 61. Hischier (Riat). Rozhodčí: Lemelin (USA), Salonen - Suominen (oba Fin.), Kohlmüller (Něm.). Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. Diváci: 4683.
Sestava ČR: Škarek - Hrdinka, Hronek, Kalina, Zbořil, D. Krenželok, Vála - M. Špaček, A. Musil, Š. Stránský - D. Kaše, Nečas, Kurovský - Jašek, F. Chlapík, Koblížek - Suchý, K. Reichel, Šoustal. Trenéři: Jakub Petr, Jiří Dopita a Petr Svoboda.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme