Hokejová dvacítka porazila na MS Rusko 4:1, ve čtvrtfinále vyzve Slovensko

Mladí čeští hokejisté zdolali na mistrovství světa hráčů do 20 let v Torontu Rusko. V posledním utkání základní skupiny B vstřelili čtyři góly. Postupují tak do čtvrtfinále, kde změří své síly se Slovenskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Zdrahal slaví gól proti Rusům na MS do 20 let v Torontu

Patrik Zdrahal slaví gól proti Rusům na MS do 20 let v Torontu | Zdroj: ČTK

Čeští junioři zápas zvládli s nečekaně velkým přehledem. Rusko porazili 4:1 díky dvěma gólům Patrika Zdráhala.

Prosadil se také Pavel Zacha, který se v 25. minutě trefil z mezikruží pod horní tyč.

Necelou minutu před koncem třetí třetiny střílel do prázdné branky při power play Rusů Ondřej Kaše.

O jedinou branku Rusů se postaral Ivan Barbašjov poté, co na začátku 36. minuty přišlo první vyloučení duelu. David Pastrňák byl rozhodčími potrestán za nedovolené bránění.

Svěřenci kouče Miroslava Přerosta tak vybojovali druhé místo ve skupině B. V pátečním čtvrtfinále se tak utkají se Slováky. Ti skončili ve skupině A třetí za Kanadou a Spojenými státy americkými.

ČR - Rusko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Zdráhal (Pastrňák, Košťálek), 25. Zacha (Pastrňák, Košťálek), 43. Zdráhal (Pastrňák, Mašín), 60. O. Kaše - 36. Barbašjov (Lešenko). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Wehrli (Švýc.) - Browne (Kan.), Pesonen (Fin.). Vyloučení: 3:1. Diváci: 12.566.
Sestava ČR: Svoboda - Klok, Němeček, Štencel, Mašín, Košťálek, Ščotka, Baránek - Vrána, Kämpf, O. Kaše - Pastrňák, D. Kaše, Zdráhal - Mandát, Zacha, D. Kubalík - Marek Růžička, Špaček, Gorčík. Trenéři: Miroslav Přerost, Jiří Juřík a Pavel Trnka.

ČTK, Štěpán Pokorný, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme