Hokejová dvacítka porazila Slováky 2:0. Pár hodin po příletu rozhodl Pastrňák

V prvním utkání šampionátu proti Rusku byl český tým outsiderem a vybojovaný bod pro něj byl úspěchem. Dnes je to jinak. Čeští hráči byli jasnými favority a svou roli potvrdili. Slovensko porazili 2:0 a vrátili mu čtvrtfinálovou porážku z posledního šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrnák (v českém dresu) se do utkání zapojil jen pár hodin po příletu, hned dal vítězný gól

David Pastrnák (v českém dresu) se do utkání zapojil jen pár hodin po příletu, hned dal vítězný gól | Zdroj: ČTK

Po dvou zápasech mají čeští hokejisté v tabulce skupiny 4 body a už by jim neměl uniknout postup do čtvrtfinále. V dalších zápasech se čeští mladíci utkají s Běloruskem a silným Finskem.

První třetina nabídla rychlý hokej. Čeští hráči se snažili vytvářet tlak v útočném pásmu, ale slovenská obrana odolávala a založila největší šanci. Tři Slováci se řítili na jediného českého obránce, ale útočník Surový ve velké šanci minul Vaněčkovu branku.

Začátek druhé třetiny rozhodně patřil slovenskému hokejistům. Nejprve v přesilovce zamkli Čechy v pásmu a několikrát nebezpečně zakončovali a i ve zbytku třetiny se až příliš často usazovali v české třetině.

Vše ale zlomil hrdina českého národního týmu David Pastrňák. Útočník Bostonu, který stihl po doléčení zlomeniny nohy odehrát pouze dva zápasy v AHL, vzal v přesilovce puk a švihem ho poslal do horního růžku slovenské branky.

Krátce po polovině třetí části se s notnou dávkou štěstí prosadili Češi podruhé. Dominik Lakatoš střílel, brankář Húska puk neudržel a dojíždějící slovenský obránce si puk kopl do vlastní branky. Stav 2:0 vydržel až do konce.

Do sestavy se vrátil Jakub Zbořil, který v minulém zápase dostal trest pět minut plus do konce utkání za naražení na hrazení jednoho z ruských útočníků. Do zápasu naopak nenastoupili Alex Rašner a Pavel Zacha, kteří mají zdravotní potíže.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Helsinkách:
Skupina B:
ČR - Slovensko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Pastrňák (Zbořil, D. Kaše), 52. Lakatoš (Hronek). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Rantala (Fin.) - Otmachov (Rus.), Waldejer (Nor.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 8998.

Stanislav Zbyněk, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme