Hokejová extraliga finišuje, Liberec bude o důležité body bojovat doma s Olomoucí

Pouhých osm kol zbývá odehrát ze základní části hokejové Tipsport extraligy. Týmům tak zbývá už jen krátká doba na to, aby vylepšily své postavení v tabulce. Jedním z nich je i Liberec, který sice má v sestavě několik výrazných osobností, přesto na místa zaručující účast v předkole play-off ztrácí už šest bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí hokejisté na tréninku v Oulun Energia Areeně

Liberečtí hokejisté na tréninku v Oulun Energia Areeně | Foto: hcbilitygri .cz

Před posledními domácími zápasy Bílých Tygrů běžel na kostce nad ledem spot, ve kterém hráči promlouvali ke svým fanouškům. Hlásili se k takzvané tygří mobilizaci a svým způsobem prosili své příznivce o podporu i v těžkých chvílích.

Jenže zatím zůstalo jen slibů. Mužstvo evidentně není v pohodě, v možná rozhodující fázi sezony prohrálo šest zápasů v řadě a na konci ledna navíc přišlo o trenéra Rostislava Čadu. Ten ze zdravotních důvodů zcela nečekaně odstoupil z funkce a další liberecký problém byl na světě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová liga je ve finále. Jaká je nálada v kabině libereckých Bílých Tygřů před zápasem s Olomoucí, zjišťoval David Nyč

Novým, a v letošní sezoně už třetím koučem Bílých Tygrů se proto stal Filip Pešán, dosavadní trenér farmy v Benátkách.

„Kluci nejsou v dobré herní pohodě, protože prohráli několik zápasů s málo vstřelenými brankami a o gól. To psychické pohodě moc nepřidá. Potřebují možná trochu odlehčit atmosféru v kabině,“ říká staronový liberecký trenér, pod jehož vedením se už Severočeši výsledkově neúspěšně představili před reprezentační pauzou v Třinci.

Druhý Pešánův pokus přichází dnes, kdy pod Ještěd zavítá další z trápících se mužstev, Olomouc, která na výhru čeká dokonce osm zápasů. „Určující budou nejspíš první dva zápasy doma, které když oba dva zvládneme, tak si vážně myslím, že jsme ve hře o desítku,“ věří Pešán.

„Přestože těch 6 bodů je dost velký rozdíl, tak bodů je ve hře hodně. A nikdy nevíte, jestli Boleslav neprohraje všech osm zápasů nebo jestli my nevyhrajeme šest zápasů z osmi. Ta matematika je v tomto nejasná a můžeme opravdu tu desítku udělat,“ připomíná liberecký kouč aktuálně šestibodové manko na desátou Mladou Boleslav.

Musíme hlavně hodně střílet

Po Olomouci se Bílí Tygři také v domácím prostředí střetnou s Vítkovicemi. Ambice Bílých Tygrů jsou zřejmé, Pešán ale musí zvednout povadlou libereckou ofenzivu. Vždyť se mužstvo v posledních sedmi zápasech gólově prosadilo jen pětkrát.

„Přesně tak, máme hrozně málo gólů, takže musíme hlavně hodně střílet. Prostě strefovat ty brány jak obránci, tak my a dávat góly, pak to přijde. Nemůžeme vyhrávat na jeden gól. Prostě teď nemáme čas nějak přemýšlet. Myslím si, že když uděláme nějakou sérii, je tam šance se dostat výš,“ věří útočník Tomáš Urban.

Liberečtí tedy mohou zmíněnou sérii nastartovat dnešním zápasem s Olomoucí.

bre, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme