Hokejová LM už není jen přípravou, zápasy jsou na úrovni reprezentace

Hokejová extraliga sice začne až za tři týdny. Pro šest český klubů ale startuje sezóna už tento týden. Zapojí se totiž do dnes začínající Ligy mistrů, soutěže, která už dávno není pro její účastníky jen zpestřením letní přípravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Litvínova Pavel Francouz likviduje šanci Znojma.

Brankář Litvínova Pavel Francouz likviduje šanci Znojma. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Liga mistrů není příprava, je to prestižní soutěž. Možná není tak finančně zajímavá a sledovaná, jako třeba ve fotbale, ale těším se na srovnání ve skupině i vyřazovacích bojích. Chtěl bych ji vyhrát,“ říká generální manažer Litvínova Robert Kysela.

Vedle Litvínova se do Ligy mistrů zapojí z českých celků ještě Sparta, Liberec, Třinec, Vítkovice a Pardubice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liga mistrů už není jen zpestřením přípravy, české týmy chtějí do vyřazovacích bojů, zjistil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Všechny české týmy mají zálusk na postup do vyřazovací fáze, kam projdou dva nejlepší celky z 16 tříčlenných skupin. Na první pohled snadná záležitost. Jenže i přes neúčast týmů z KHL je konkurence velmi kvalitní.

„Je to srovnatelné se zápasy Euro Hockey Tour. Je tam větší rychlost a důraz. Kvalita hráčů je výborná, takže určitě je to přínos pro mančafty, co Ligu mistrů hrají, i fanoušky,“ zve diváky obránce pardubického Dynama Petr Čáslava.

Právě Východočeši mají z českých celků možná nejatraktivnější soupeře. Čeká je totiž konfrontace se švýcarským Davosem a švédským Färjestadem.

„Mužstva jsou výborná. Když se podíváme na jejich soupisky, jsou tam hodně zajímavá jména, což je zkouška pro nás pro všechny. Chceme uspět,“ těší se trenér Pardubic Miloš Říha.

Zápasy v základních skupinách Ligy mistrů se začnou hrát dnes a z českých týmů se zapojí Třinec a Sparta. O postupujících bude rozhodnuto 5. září.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme