Hokejová NHL začíná, Jágr bude útočit na hranici 1800 bodů

Hodinu po půlnoci českého času začne v zámoří nový ročník NHL. Na soupiskách třiceti týmů je celkem třicet českých hokejistů včetně toho nejslavnějšího z nich, Jaromíra Jágra, který bude s nejpočetnější českou enklávou z New Jersey útočit na rekordní statistické zápisy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jágr měl po zápase mnoho důvodů k radosti

Jágr měl po zápase mnoho důvodů k radosti | Zdroj: Reuters

„Hokej miluju, a pokud by to bylo možné, chtěl bych ho hrát na nejvyšší úrovni. A nejvyšší úrovní je NHL,“ říká před svou další sezonou v NHL dvaačtyřicetiletý Jaromír Jágr.

Nejproduktivnější Evropan historie soutěže se připravuje na nadcházející ročník velmi pečlivě, dokonce se kvůli připravě na krátký čas odmlčel fanouškům na svém facebookovém profilu. Po týdnu mlčení napsal, že se omlouvá. Byl tak unavený, že ani nezvládl psát prstem na klávesnici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci v NHL těsně před startem nového ročníku sleduje reportér ČRo Petr Kadeřábek

O tom, že v trénikovém kempu bude dřít jako za mlada, ale mluvil ještě před odletem do zámoří. „Trénuju pokaždé, když mám chuť a když chci, takže tam limity nejsou. Možná nebudu mít top formu na začátku sezony, ale věřím, že mi to pomůže v její druhé části.“

Jágr zatím v NHL odehrál 1473 zápasů a posbíral v nich 1755 bodů za 705 branek a 1050 asistencí. K hranici 1800 bodů mu tak schází jen 45 bodů. Pokud se mu podaří hranici překonat, bude teprve čtvrtým hráčem, který této mety dosáhl. Před ním ji překročilo pouze trio Wayne Gretzky, Mark Messier a Gordie Howe.

Jágr ale nad osobní statistiky vždy řadil úspěch týmu a letos chce s New Jersey do play-off. „Myslím si, že náš problém byl střílení gólů. Defenzivní systém je na hodně vysoké úrovni, ale tlak na obránce a brankáře je tak veliký, protože nedáváme góly. Bylo by dobré, abychom začali dávat víc gólů, aby zápas nerozhodla jedna chyba,“ dává recept na úspěch Jaromír Jágr.

Jiří Sekáč cítí, že se zlepšuje, čeká ho premiéra v NHL

Číst článek

K jeho dobré psychické pohodě by mělo přispět i to, že v New Jersey bude mít hned tři české spoluhráče, Marka Židlického, Patrika Eliáše a Martina Havláta. Devils jsou tak týmem, který má nejpočetnější českou enklávu ze všech třiceti týmů NHL

„V Pittsburghu nás bylo o něco víc, jednu chvíli snad i přes deset, skoro půlka nároďáku. Pro Čechy je to výhoda, už jen to, že se můžeš v kabině bavit česky, probírat různé věci, ti pomůže na psychice,“ těší Jaromíra Jágra.

Na soupiskách třiceti celků napočítáme v úvodu soutěže třicet Čechů. Čeština nebude slyšet v kabinách jedenácti týmů. Do většiny z nich se mohou ale čeští hokejisté propracovat z farmy. Jen v Islanders, Anaheimu a Minnesotě ale není žádný Čech ani na farmě.

NHL | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme