Hokejová osmnáctka postoupila do čtvrtfinále MS, Dánsko deklasovala 9:2

Čeští hokejoví mladíci na třetí pokus uspěli na mistrovství světa. Dánskou reprezentaci porazili 9:2 a s předstihem si zajistili postup do čtvrtfinálové fáze turnaje. V posledním utkání ve skupině se svěřenci Roberta Reichla postaví Slovákům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dresy pro MS má hokejová reprezentace už vyrobené, název Czechia se na nich neobjeví

Dresy pro MS má hokejová reprezentace už vyrobené, název Czechia se na nich neobjeví | Zdroj: ČTK

Národní tým vyjel k utkání proti Seveřanům, kteří dosud na šampionátu nebodovali, opět se stejnou sestavou. Té se sice podařilo jít na začátku sedmé minuty do vedení, když Kousal vydřel po nahození zdánlivě ztracený kotouč a po jeho přihrávce skóroval Kantner, ale jinak se mu cesta do šancí nehledala snadno.

Přesně po 31 odehraných minutách dokázali Dánové vyrovnat, když Nielsen potrestal chybu Kachyni. Brzy však přišlo uklidnění. Už 69 vteřin poté vrátil Čechům vedení Kurovský a o dalších 40 sekund později zvýšil na 3:1 Najman.

Ve třetím dějství se naplno projevil rozdíl mezi oběma celky. Dánové začali postupně odpadávat a otázkou bylo jen to, kde se skóre zastaví. Tříbodovou jistotu dali Reichlovu výběru hned zkraje svou druhou trefou Kantner a po něm Havelka. V polovině této části vměstnali tři trefy do dvou minut a 20 vteřin Zadina, Najman a Karafiát.

Pak sice korigoval v početní výhodě Blichfeldt, ale poslední slovo měl pouhou vteřinu před závěrečnou sirénou Doudera. Asistenci u jeho trefy si připsal útočník Najman, který tak uzavřel svůj zápasový účet na pěti bodech za dvě branky a tři asistence.

Zatímco český tým se teprve dozví jméno čtvrtfinálového soupeře, Dánové již vědí, že je čeká boj o setrvání mezi elitou proti poslednímu celku skupiny A Lotyšsku.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme