Hokejová Plzeň zdolala Hradec Králové. Liberec v repríze posledního finále porazil Spartu

V hokejové Tipsport extralize byly v úterý na programu dvě předehrávky. V rámci 34. kola si domácí Plzeň poradila s Hradcem Králové 3:1. V utkání, které začalo o jednu hodinu později, pak v předehrávce 16. kola porazil Liberec Spartu 4:1. Bílé Tygry tak ani nemusí mrzet, že skončila jejich dlouhá série bez inkasovaného gólu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V pražské O2 areně na sebe narazili finalisté z loňské sezony

V pražské O2 areně na sebe narazili finalisté z loňské sezony | Zdroj: ČTK

Plzeň - Hradec Králové 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Hokejisté Škody Plzeň chtěli v duelu proti Hradci Králové navázat na víkendové vítězství na ledě vedoucího Třince, kterým ukončili sérii čtyř porážek.

To se výběru Martina Straky povedlo, když královehradecký Mountfield porazil 3:1 a poprvé sezoně doma vybojoval tři body.

Západočeši všechny své branky vstřelili již v první polovině utkání, v níž svého soupeře jasně přestříleli. Jako první skóre zápasu otevřel Tomáš Vondráček poté, co ve 22. minutě ideálně tečoval nahození Lukáše Pulpána.

Hradec Králové sice dokázal zásluhou zkušeného Jaroslava Bednáře ve 34. minutě vyrovnat, ale následně už stříleli góly pouze domácí.

O tříbodové výhře Plzně se rozhodlo během 48.- 49. minuty, kdy Západočeši oslavili dva góly. Ten první z nich obstaral po příhře s Michalem Moravčíkem Tomáš Hrnka, o třináct vteřin později pak na konečných 3:1 upravil Ondřej Kratěna.

Branky a nahrávky: 22. Vondráček (Pulpán), 48. Hrnka (Moravčík), 49. Kratěna (D. Kubalík, Kracík) - 34. Bednář (Köhler). Rozhodčí: Pražák, Hribik - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3548.

Sparta Praha - Liberec 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Poprvé od dubnového finále se na ledě pražské Sparty představili úřadující mistři z Liberce.

Bílí Tygři přijeli do Prahy s bilancí tří výher v řadě, ve všech případech navíc bez inkasovaného gólu. Sparťané naopak chtěli prodloužit sérii čtyř domácích vítězstvích za sebou.

Triumf ve sledovaném zápase nakonec ukořistili hráči Liberce, kteří Spartu obrali o všechny body.

Liberečtí šli do vedení již v 8. minutě, kdy dvojnásobnou přesilovku ranou od modré využil bek Radim Šimek.

Další dva góly hokejisté Liberce vstřelili během druhé dvacetiminutovky. Ve 23. minutě na 2:0 zvýšil Jan Stránský a o 15 minut později poslal Bílé Tygry do třígólového vedení při další přesilovce hostů Milan Bartovič.

V závěrečné třetině se z branky těšili i Pražané, za které se v 56. minutě mezi střelce zapsal Petr Vrána. Ten se po 236 minutách stal prvním hráčem, jenž dokázal vstřelit Liberci gól.

Ani konec série čistých kont však liberecký tým nerozhodil. Bílí Tygři totiž v 57. minutě přidali čtvrtý gól a uzavřeli tak na konečných 4:1.

Branky a nahrávky: 56. P. Vrána (J. Mikuš) - 8. Šimek (Radivojevič), 23. J. Stránský (Vantuch, J. Vlach), 37. Bartovič (Ordoš, Svačina), 57. P. Jelínek (Lakatoš). Rozhodčí: Hradil, Šír - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:4, navíc Ružička (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 7244.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme