Hokejová reprezentace porazila v Moskvě domácí Rusko 4:2 a vyhrála Channel One Cup

Čeští hokejisté vyhráli i druhý zápas, který v rámci Channel One Cupu hráli v Moskvě. Po přestřelce ve druhé třetině porazili domácí sbornou 4:2 a díky tomu zvítězili i v celém turnaji. O konečném umístění českého týmu rozhodl výsledek severského derby mezi Švédskem a Finskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusům otrávily nedělní poledne 4 góly české hokejové reprezentace

Rusům otrávily nedělní poledne 4 góly české hokejové reprezentace | Zdroj: Reuters

Hned v šesté minutě zápasu potvrdil svou střeleckou formu v reprezentačním dresu Tomáš Vincour. V levém kruhu si našel chytrou přihrávku od Petra Koukala, prostřelil ruského brankáře Murugina a poslal Čechy do vedení po úvodní dvacetiminutovce.

Po přestávce ale domácí skóre otočili. Do té doby spolehlivě hrající českou obranu přečíslili Gusev s Kartajevem a druhý jmenovaný šikovným sklepnutím ze vzduchu překonal Dominika Furcha. Na začátku 26 minuty prostřelil brankáře i dva blokující hráče Antipin.

Výhra proti Rusku je cenná a zasloužená, říká nový reprezentační střelec Jarůšek

Číst článek

Češi reagovali o dvě minuty později. Milan Gulaš v útočném pásmu zmátl dva ruské obránce a předložil puk do střelecké pozici Kundrátkovi, který vyrovnal.

Náhradníci za omluvené hráče nezklamali, těšilo po dalším vítězství trenéra Vůjtka

Číst článek

Gulaš s Kempným následně trefili pouze brankovou konstrukci, a další obrat dokonal až Martin Zaťovič střelou z úhlu při přesilové hře. Skvělý závěr druhé třetiny završil Richard Jarůšek gólem na 4:2.

Největší závary před brankářem Dominikem Furchem, který dostal přednost před Pavlem Francouzem, zakládali Rusové během závěrečné části. Brankář Magnitogorsku ale zlikvidoval rány Apalkova, Zaripova i Šipačova. Sborné nepomohla ani závěrečná přesilovka šesti mužům proti čtyřem a podruhé v turnaji prohráli.

Český tým se díky výhře 4:2 může radovat z vítězství na Channel One Cupu. Definitivně o tom rozhodl odpolední zápas Finska se Švédskem, který skončil vítězstvím Tre kronor v samostatných nájezdech.

Hokejový Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - ČR 2:4 (0:1, 2:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Kartajev (Gusev, Dadonov), 26. Antipin (Kovalčuk, A. Radulov) - 6. Vincour (Koukal), 28. Kundrátek (Gulaš), 35. Zaťovič (Jan Kovář), 40. Jarůšek. Rozhodčí: Fonselius, Rantala (oba Fin.) - Šeljanin, Sivov (oba Rus.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 12.000.

Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme