Hokejová reprezentace se formuje. Růžička telefonuje, mladí hrají o budoucnost

Hokejová reprezentace zůstává v přípravě na domácí mistrovství světa bez porážky. Zápasy s Norskem a Slovenskem trenéru Růžičkovi mnohé ukázali, a i když někteří méně zkušení už mužstvo opustili, do budoucna se jim zkušenosti budou hodit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, Vladimír Svačina, Tomáš Filippi

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, Vladimír Svačina, Tomáš Filippi | Foto: Filip Jandourek

„Hrajeme o budoucnost, ať nás příští rok vezmou na nějaký turnaj. Užil jsem si to a doufám, že se dostanu někam dál,“ říká plzeňský Matěj Machovský.

Při včerejší výhře v nad Slovenskem 3:1 si připsal první reprezentační start. V konkurenci Kováře, Saláka, Pavelce a Francouze je bez šance, aby se na šampionát dostal, odchytaná půlhodina se mu ale jistě bude hodit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Formující se hokejovou reprezentaci navštívil po druhém zápase se Slovenskem reportér ČRo František Kuna

S dosavadním průběhem přípravy je spokojen i trenér Růžička. „Hráči mají velice dobrý charakter. Perfektně se s nimi pracuje a jsem rád, že zápasy dostávají do sebe. Jejich čas přijde.“

Kouč si zatím Machovského v nominaci nechal, čekat bude na to, jak dopadne Winnipeg s Pavelcem, i kdyby to ale nevyšlo a kanadský tým šel v play off NHL dál, má český kouč jasno.

Aktuální kádr české reprezentace:
Brankáři: Salák (Novosibirsk, KHL), Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Machovský (HC Škoda Plzeň).
Obránci: Němec (CSKA Moskva, KHL), Blaťák (Omsk, KHL), Jan Kolář (Vladivostok, KHL), Nakládal (Turku, Finsko),Krejčík (Örebrö, Švédsko),Čáslava (Pardubice), Kempný (Kometa Brno), Polášek (HC Sparta Praha), Mozík (HC Škoda Plzeň), Jank, Pláněk (oba Mountfield HK).
Útočníci: Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Sobotka (Omsk, KHL), Koukal (Jokerit Helsinky, KHL), Novotný (Jaroslavl, KHL), Zaťovič (Toljatti, KHL), Růžička (Čeljabinsk, KHL), Smoleňák (MODO, Švédsko), Birner (Kuopio, Finsko), Buchtele, Vondrka (oba HC Sparta Praha),Simon (HC Škoda Plzeň), Filippi, Valský (oba Liberec), Zohorna, Radil (oba HC ČSOB Pojišťovna Pardubice).
Zdroj: www.hokej.cz

„Brankáře máme a s Ondrou jsem domluvený. Jakmile bude šance přijet, přijede. Když nebude, budeme mít brankáře, co máme, a třetí bude Francouz,“ vysvětluje trenér možné složení brankářské trojice.

V nominaci udělal Růžička další změny, nepokračují útočníci Svačina, Roman a Pohl ani obránce Jeřábek. Z beků by se měl k týmu brzy připojit Ondřej Němec, kvůli jeho zdravotní stránce ho ale Růžička příští víkend do Švédska brát nebude.

V jiné pozici je další bek, Miroslav Blaťák. „Chtěli bychom s ním potrénovat a uvidíme, jak bude vypadat. Pokud by neodjel do Švédska, vypadl by z nominace,“ osvětluje kouč nominaci okolo obránce Omsku.

Po víkendu doplní reprezentaci i trio Sparťanů Vondrka, Buchtele, Polášek, ve hře jsou ještě finalisté extraligy a nejvíc se bude řešit NHL. Voráček přijede určitě, Jágr bude zatím jen trénovat, Hejdovi chce Růžička vymluvit konec reprezentační kariéry z Bostonu by rád Krejčího s Pastrňákem a také Hertla ze San Jose.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme