Hokejová reprezentace vyhrála ve Švédsku 4:1, zaskvěl se Lukáš Radil

Ani v pátém utkání v závěrečné přípravě před domácím mistrovstvím světa čeští hokejisté neprohráli. Ve švédské Umee porazili v rámci Euro Hoceky Tour domácí tým 4:1. Strůjcem vítězství byl Lukáš Radil, který dvě branky dal a u zbylých dvou si připsal asistenci. Další zápas odehrají obě reprezentace v neděli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, Lukáš Radil (?)

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, Lukáš Radil (?) | Foto: Filip Jandourek

Češi přestáli v Umee úvodní tlak domácích Švédů a na konci osmé minuty zápasu se dostali do vedení. Lukáš Radil našel křižnou přihrávkou Martina Zaťoviče, který prostřelil Lassinattiho v domácí brance.

Brankář žlutého týmu měl hodně práce i v úvodu prostředního dějství, pak se ale dostal do palby i český gólman Jakub Kovář. Šance Riderwall i Wallmarka ale dokázal zneškodnit.

Ve 43. minutě se Češi dostali do dvoubrankového vedení. Radil s Buchtelem připravili střeleckou pozici pro Adama Poláška a obránce Sparty rozvlnil síť střelou mezi betony. Až pak se prosadili domácí, střelou z úhlu překonal Kováře Marcus Sörensen a snížil.

Závěrečný tlak domácích ale sestava Vladimíra Růžičky nepřipustila. 10 minut před koncem zápasu se Lukáš Radil prokličkoval do střelecké pozice a zvýšil na 3:1. Své čtyřbodové představení pak pardubický útočník dokonal střelou do prázdné branky na konečných 4:1.

V závěrečné přípravě na pražské MS zvládli čeští hokejisté i pátý zápas a do tabulky Euro Hockey Tour si připsali 3 body, v Umee navíc přerušili sérii čtyř proher se Švédy. Oba týmy se znovu utkají v neděli.

Utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v Umee:
Švédsko - ČR 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 46. Sörensen (Wallmark) - 8. Zaťovič (Radil, Koukal), 43. Polášek (Buchtele, Radil), 51. Radil (Buchtele), 60. Radil. Rozhodčí: Raantala, Pajula (oba Fin.) - Ahlström, Käck (oba Švéd.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4520.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme