Hokejová reprezentace vyhrála ve Švédsku 4:1, zaskvěl se Lukáš Radil

Ani v pátém utkání v závěrečné přípravě před domácím mistrovstvím světa čeští hokejisté neprohráli. Ve švédské Umee porazili v rámci Euro Hoceky Tour domácí tým 4:1. Strůjcem vítězství byl Lukáš Radil, který dvě branky dal a u zbylých dvou si připsal asistenci. Další zápas odehrají obě reprezentace v neděli.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, Lukáš Radil (?)

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, Lukáš Radil (?) | Foto: Filip Jandourek

Češi přestáli v Umee úvodní tlak domácích Švédů a na konci osmé minuty zápasu se dostali do vedení. Lukáš Radil našel křižnou přihrávkou Martina Zaťoviče, který prostřelil Lassinattiho v domácí brance.

Brankář žlutého týmu měl hodně práce i v úvodu prostředního dějství, pak se ale dostal do palby i český gólman Jakub Kovář. Šance Riderwall i Wallmarka ale dokázal zneškodnit.

Ve 43. minutě se Češi dostali do dvoubrankového vedení. Radil s Buchtelem připravili střeleckou pozici pro Adama Poláška a obránce Sparty rozvlnil síť střelou mezi betony. Až pak se prosadili domácí, střelou z úhlu překonal Kováře Marcus Sörensen a snížil.

Závěrečný tlak domácích ale sestava Vladimíra Růžičky nepřipustila. 10 minut před koncem zápasu se Lukáš Radil prokličkoval do střelecké pozice a zvýšil na 3:1. Své čtyřbodové představení pak pardubický útočník dokonal střelou do prázdné branky na konečných 4:1.

V závěrečné přípravě na pražské MS zvládli čeští hokejisté i pátý zápas a do tabulky Euro Hockey Tour si připsali 3 body, v Umee navíc přerušili sérii čtyř proher se Švédy. Oba týmy se znovu utkají v neděli.

Utkání Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge v Umee:
Švédsko - ČR 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 46. Sörensen (Wallmark) - 8. Zaťovič (Radil, Koukal), 43. Polášek (Buchtele, Radil), 51. Radil (Buchtele), 60. Radil. Rozhodčí: Raantala, Pajula (oba Fin.) - Ahlström, Käck (oba Švéd.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4520.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme