Hokejová Slavia je na dně, ani nový trenér Gregor tým zatím nezvedl

Český hokejový fanoušek má určitě jasno o tom, který z extraligových trenérů se toho času ocitá v nejnevděčnější roli. A pokud přece jen pochybujete, stačí vám jedním očkem mrknout na tabulku nejvyšší domácí soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér pražské Slavie Dušan Gregor udílí hráčům pokyny v utkání s Libercem

Nový trenér pražské Slavie Dušan Gregor udílí hráčům pokyny v utkání s Libercem | Zdroj: ČTK

„Dal jsem si čtyři zápasy na seznámení s mužstvem, abych viděl, jak na některé věci reaguje,“ nechal se slyšet po svém nedávném příchodu do pražské Slávie trenér Dušan Gregor.

Seznamování se s týmem, který zakotvil v tabulce na posledním místě, mu však zatím nepřináší mnoho radosti. Což se týkalo také včerejšího prohraného domácího utkání s Libercem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednoznačně musíme vytvořit větší partu, abychom se o body víc prali, říká nový trenér hokejové Slavie Dušan Gregor

„Dvě třetiny byly špatné. Za posledních pět minut jsme udělali tolik nevynucených chyb, kolik za celý zápas. Jsme příliš nervózní, sice je tam snaha, ale stále tomu něco chybí. Nezbývá nám nic jiného než pracovat a pracovat,“ vysvětluje Dušan Gregor.

Kolikrát už se asi ozvala tato slova ve slávistické kabině za posledních pár týdnů. Jenomže podobné hokejové zaklínadlo používají také soupeři. A v jejich případě nachází jaksi úrodnější podhoubí.

„Jednoznačně musíme vytvořit větší partu, abychom se o body víc prali. Nemá cenu plakat, stěžovat si. Jsme dole, beznadějně poslední, tak budeme muset hledat.“

A co? Nebo spíše - koho?

„Hráče, kteří nejsou poznamenaní touto situací, a kteří jsou psychicky odolnější,“ upřesňuje trenér Slavie.

Slavia v dohrávce 28. kola extraligy prohrála s Libercem po nájezdech

Číst článek

Ale aby bylo jasno - nový slávistický trenér se rozhodně nevyžívá v dlouhých debatách na téma, jak složité je pracovat s týmem, který je psychicky na dně.

„Psychika je jedna věc, druhá věc je, abychom to nezneužívali a neschovávali se za ní více, než je ve skutečnosti pravda,“ uzavřel nový trenér červenobílých.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme