Hokejová Slavia je znovu v krizi, trenéra Lubinu zklamali mladí hráči

Hokejisté Slavie znovu zabředli do krize. Poté, co na konci října a začátkem listopadu vyhráli pět ze šesti duelů, to vypadalo, že se dostali po šestizápasové šňůře porážek do herní pohody. Jenže přišly zápasy s Mladou Boleslaví, Hradcem Králové a Třincem a Pražané jsou v podobné situaci. Z posledních tří duelů vyšli naprázdno při hrozivém skóre 4:18

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Špatné výsledky Slavie mrzí i zkušeného gólmana Adama Svobodu (ilustrační foto)

Špatné výsledky Slavie mrzí i zkušeného gólmana Adama Svobodu (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Musíme se starat o to, abychom nedělali ostudu, kterou momentálně děláme. Je to hrozné,“ truchlil brankář Adam Svoboda. „Momentálně jsem v takovém rozpoložení, že ani nevím, co by pomohlo. Už nemáme kam spadnout, ode dna se odráží nejlépe,“ dodává.

K tomu je ovšem zapotřebí, aby tíha zodpovědnosti nespočívala pouze na bedrech několika nejzkušenějších opor. „Už jsme to řešili a budeme to řešit i nadále,“ ujišťuje trenér Ladislav Lubina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuální situaci v hokejové Slavii hodnotil trenér Ladislav Lubina s brankářem Adamem Svobodou

„Bohužel musím konstatovat, že se to týká pořád jedněch a těch samých. Jde o mladší kategorii hráčů a z toho je mi smutno,“ dodal slávistický lodivod, který nikterak nejásá nad povinností extraligových týmů dávat větší prostor k uplatnění mladým hráčům.

„Na Slavii nenajdete ani jednoho kvalitního 18letého hokejistu a hráči, které máme v kategorii do 23 let, si myslí, že by mohli hrát minimálně za 'nároďák', ale bohužel to není vidět na ledě,“ zmínil Lubina.

V nejednom utkání se tak marně zkoušeli zachránit situaci starší borci. „Vypíchnu třeba Jirku Doležala, který zalehne třeba 20 střel za zápas. To je u mě přístup, obětovat se pro tým. V naší to ale chybí, proto máme takové výsledky,“ poukazuje Svoboda na fakt, že Slavia inkasovala v posledních třech zápasech pokaždé šest gólů.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme