Hokejová Slavia má finanční problémy. Pražský klub opustí řada klíčových hráčů

Hokejové Slavii se sice v letošní sezoně v první lize daří, ale po ekonomické stránce se klub stále trápí. Nyní tyto potíže přerostly do takové míry, že se pražský celek rozhodl ukončit spolupráci s několika klíčovými hráči, aby se hospodářky stabilizoval. Vedení klubu tak musí přehodnotit sportovní cíle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Slavia Praha

Fanoušci HC Slavia Praha | Foto: HC Slavia Praha

S finančními problémy se bývalý dlouholetý extraligový klub, který se v letech 2003 a 2008 stal mistrem nejvyšší soutěže, potýká již delší dobu. Před sezonou dokonce nebylo jisté, jestli do ní tradiční český klub z Vršovic vůbec nastoupí.

Černé scénáře se nakonec nevyplnily, tým navíc vstoupil do nového první hokejové WSM ligy poměrně dobře, když mu po 12 odehraných zápasech náleží druhá příčka.

Hurikán Matthew dělá starosti i Jágrovi a celému týmu Floridy. S živlem se v zámoří dosud nesetkal

Číst článek

Nyní je však otázkou, jestli bude Slavia schopná udržet krok s konkurencí poté, co ji opustí řada klíčových hráčů.

„Od konce minulé sezony probíhala jednání, v určitých fázích velmi nadějná, s potenciálními partnery, kteří by mohli náš klub významně podpořit a pomoci naplnit rozpočet klubu s opětovným výhledem sportovního cíle postupu do nejvyšší soutěže. Do dnešního dne se však tato jednání nepodařilo finalizovat, což je mi velmi líto, a proto jsem nucen udělat toto zásadní rozhodnutí,“ uvedl člen představenstva klubu Vladimír Pitter na klubovém webu.

Odchody některých hráčů se dají očekávat již brzy. „O naše hráče je poměrně velký zájem a my se musíme dívat na ekonomiku klubu. Dá se tedy očekávat, že budeme muset udělat relativně hodně změn, ale i přesto chceme mít mužstvo, které bude hrát v lize důstojnou roli,“ vysvětlil v tiskovém prohlášení sportovní manažer klubu Luděk Bukač.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme