Hokejová Slavia prohrála derby, které hrála i proti svým fanouškům

Nedělní pražské extraligové derby pozvedlo hokejistům Sparty náladu díky třem bodům ukořistěným na ledě Slávie. A domácím naopak přineslo morální ponaučení, které brankář Adam Svoboda formuloval jako nutnost hrát naplno celých devadesát minut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z mála transparentů, který slávisty mohl povzbudit

Jeden z mála transparentů, který slávisty mohl povzbudit | Zdroj: ČTK

Slávisté se svým fanouškům rozhodně nezavděčili. Ale není také od věci položit si otázku, jak pomohli domácímu týmu nespokojenci na tribunách, kteří se před televizními kamerami znovu vytasili s transparenty odsuzujícími slávistického trenéra Ladislava Lubinu.

„My se soustředíme na hru, tohle jde úplně mimo nás,“okomentoval pokračující protesty skalních příznivců Slávie kapitán týmu Jaroslav Bednář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na hokejovém derby byl Aleš Procházka

„Nevím, co bylo s fanoušky. Já si ho vážím jako trenéra, jako hráč to byl vynikající hokejista,“ přidal se obránce Juraj Valach. Popravdě řečeno, ono je to dost těžko proveditelné - fandit svému týmu a při tom se zadostiučiněním vítat každé jeho zakopnutí, které může oslabit pozici nemilovaného trenéra.

„Myslím, že tohle trvá už dlouho. Vnímali jsme to, když nastupoval. Každý člověk může dát nějak slušně najevo nesouhlas, a to co se stalo v prvním přípravném zápase, byla nechutnost. Já se od toho distancuju a odsuzuju to,“ promítá si brankář Svoboda všechno to, co se v poslední době událo ve slávistické hokejové kuchyni.

„My jako mužstvo za trenérem stojíme a fanoušci by si to měli uvědomit,“ dodává Svoboda.

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme