Hokejová Slavia se dere ze dna. Největší krizi zažehnala sedmi výhrami a dotahuje se na čelo

Hokejová Slavia prožívá podzim plný extrémů. Na začátku října se obávala o svou existenci kvůli nedostatku peněz a výprodeji nejzkušenějších hráčů. Teď se naopak podceňovaná parta s kádrem plným juniorů přibližuje nejlepším celkům první ligy. Sedmkrát po sobě vyhrála, ve druhé lize je třetí a ve středu může stáhnout manko na vedoucí České Budějovice na pouhé tři body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tréninky hokejové Slavie probíhají v příjemnější atmosféře než před měsícem

Tréninky hokejové Slavie probíhají v příjemnější atmosféře než před měsícem | Foto: Jakub Marek | Zdroj: Český rozhlas

Na trénincích Slavie panuje čím dál lepší atmosféra a není se čemu divit.

Po měsíc a půl staré drtivé prohře 0:13 v Prostějově zdecimovaný celek udivuje svou sedmizápasovou vítěznou sérií i samotného trenéra Milana Razýma.

„Je to pro nás milé překvapení. Kádr jsme doplnili tak, že jsme konkurenceschopní. Kluci hrají poctivý hokej, oba gólmani dobře chytají a za odměnu jsme spoustu zápasů ubojovali a dovedli do vítězného konce,“ potěšilo Razýma.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na trénincích Slavie panuje čím dál lepší atmosféra. Ještě před měsícem přitom lidé očekávali, že hokej tam pomalu končí

Ještě před měsícem přitom lidé očekávali, že hokej na Slavii pomalu končí. „Ono to tak vypadalo, zbylo nám tady sedm osm hráčů. Nevěděli jsme, jak tým doplnit, ale přišli kluci, kteří chtějí něco dokázat, kteří nedostali někde tolik šancí,“ připomněl kouč Pražanů.

Z ledové plochy ve staré hale ve vršovickém Edenu je teď cítit velká energie, kterou podporuje svými zkušenostmi i sedmatřicetiletý obránce Jan Novák. Účastník domácího světového šampionátu v roce 2004 se do Slavie vrátil právě ve chvíli, kdy se na začátku října tým sešívaných prakticky rozpadl.

„Všichni odcházeli, ale já jsem Slavii, když mi volali, neodmítl. Doufám, že jsem platný. Překvapuje mě, že jsme třetí, ale před námi je ještě spousta zápasů. Tým jsem neodepisoval, na to tady byli jiní. Prezentovali to tak, že to nepůjde a jsem rád, že už neprezentují vůbec nic, protože vidí, že to naštěstí jde,“ řekl Novák.

Ve Slavii už se tak můžou soustředit jen na hokej. Jak podotkl kouč Razým, tým se zajímá jen o to, co se děje na ledě. A i když má teď pražský celek daleko k době, kdy před osmi lety ovládl extraligu, bylo by pro něj po letošních problémech obrovským úspěchem, kdyby si zahrál baráž o nejvyšší soutěž.

Jakub Marek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme