Hokejová Slavia si udobřila fanoušky schůzkou a poté vítězstvím

Řadu fanoušků Slavie hodně popudila nepodařená akce, ve které od nich chtělo vedení vybírat peníze do klubové kasy. Kdo ale čekal spršku pískotu nebo nadávek na extraligovém utkání s brněnskou Kometou, ten se nedočkal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Slavia Praha

Fanoušci HC Slavia Praha | Foto: HC Slavia Praha

K uklidnění situace přispěla schůzka s klubovým vedením, která byla prý až nečekaně konstruktivní a proběhla v pozitivním duchu. Rozhodně se ale nedá říct, že by červenobílí příznivci zapomněli.

„Vadilo mi to, ale jsem věrný fanoušek, takže přijdu vždycky. Odděluji hráče od vedení a osobně vždycky stojím za hráči,“ říkal před zápasem Pavel a bylo vidět, že mu nepovedená úterní polooficiální akce hodně hnula žlučí.

A stejně jako další fandové nevěřil oficiálnímu vysvětlení, že šlo o akci, o které vedení klubu nevědělo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vedení hokejové Slavie si udobřilo fanoušky konstruktivní schůzkou, hokejisté vítězstvím nad brněnskou Kometou

„Je to divné a celé vedení o tom muselo vědět. Stydím se za to, protože tohle si Slavie nezaslouží.“

Jdeme ale na hokej a podpořit kluky, znělo téměř unisono z úst slávistických fanoušků. I přibližně šedesátiletý Ladislav ale před zápasem popsal svoje pocity se sklopenýma očima.

„Jsem od mala Slávista, ale tohle bych nikdy nečekal. Hodně jsem se styděl.“

Fandové Komety se tentokrát většinou chovali velkoryse, jako by jim domácích bylo přes veškerou rivalitu i trochu líto.

Nebyl by to snad ani modrobílý kotel, aby si reputaci nepokazil - tentokrát mohutnými pyrotechnickými experimenty, po kterých byl stařičký Eden zahalen mlhou na hranici regulérnosti a které hrstka pořadatelů, vedená pudem sebezáchovy, nijak neřešila, ale jinak se dá říct, že se hrálo v celkem sportovní a poklidné atmosféře.

Hokejová Slavia chce získat peníze od fanoušků. Na motivaci před baráží

Číst článek

Možná i proto, že i pro fanoušky Brna byl slávistický pokus o sbírku krokem, který by sami při případném pokusu o legrácky na adresu soupeře jen těžko dokázali trumfnout. A jeden z brněnských fandů Radek věděl, jak by to vypadalo, kdyby se podobný přehmat přihodil vedení Komety.

„Bylo by to hodně špatný a padla by nejedna hlava,“ vyřkl nekompromisní ortel Radek.

Červenobílí fandové a asi i hráči večer usínali s pocitem, že to, co se stalo, bylo jen zlým snem. A že Slavia je pořád klubem, který v sobě najde důvody, proč být na sešívané barvy hrdý. Teď jen aby to Slavii vydrželo.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme