Hokejová Sparta nasázela Brnu 9 gólů, upevnila si druhé místo

Série čtyř vítězství brněnské Komety na ledě Sparty skončila drsným debaklem. Pražský tým v O2 areně rozstřílel svého rivala v dohrávce 21. kola hokejové extraligy a 8:3 upevnil si druhou pozici v tabulce. Kometa zůstává sedmá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Sparty, debakl Brna. Souboj rivalů skončil šestibrankovým rozdílem

Radost Sparty, debakl Brna. Souboj rivalů skončil šestibrankovým rozdílem | Zdroj: ČTK

Lukáš Klimek z rychlého protiútoku, Robert Sabolič po důrazném napadání, Curtis Hamilton v přesilovce a Miroslav Forman střelou z kruhu. Hned čtyři sparťané se prosadili v prvních 15 minutách zápasu s Brnem a nasměrovali dohrávku 21. kola k jasnému výsledku.

Trenér Komety Alois Hadamczik si za čtyřbrankové ztráty vybral oddechový čas a vyměnil brankáře. Ani Marek Čiliak však kanonádu nezastavil. Hlinka s Dragounem uzavřeli skóre první třetiny na 6:0, sedmou branku přidal krátce po změně stran Sabolič.

Až pak se prosadili Brňané. Volnějšího tempa Sparty využili Martin Dočekal a Rastislav Špirko a snížili na 2:7 z pohledu modrých. Gólový účet zápasu uzavřeli ve třetí třetině Vojtěch Němec z Komety a sparťané Buchtele s Formanem, který byl při kanonádě jedním ze dvou dvougólvých střelců.

Po vítězství 9:3 v dohrávce 21. kola má Sparta 72 bodů a upevnila si druhé místo v tabulce. Má sedmibodový náskok před třetí Plzní, ale desetibodové manko na suverénně vedoucí Liberec.

Kometě se hrubě nepovedla odveta za 11 dní starou porážku pod otevřeným nebem Za Lužánkami. Přišla také o sérii čtyř vítězství na ledě Sparty v řadě.

Dohrávka 21. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 9:3 (6:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Klimek (Netík, Buchtele), 12. Sabolič, 14. Hamilton (Klimek, Sabolič), 16. Forman (Kalina, Kumstát), 18. J. Hlinka (Forman), 19. Dragoun (Kudrna, Čajkovský), 24. Sabolič (Čajkovský, Hamilton), 46. Buchtele (J. Hlinka, Přibyl), 59. Forman (Kumstát) - 28. Dočekal (Štindl), 40. Špirko (Kuboš, V. Němec), 48. V. Němec (J. Káňa II, Špirko). Rozhodčí: Hradil, Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:4. Využití: 3:2. Diváci: 7982.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme