Hokejová Sparta zvítězila v Plzni 4:2 a ujímá se vedení v semifinálové sérii

Za stavu 1:1 na zápasy se semifinále mezi pražskou Spartou a Škodou Plzeň přesunulo na západ Čech. Díky skvěle zvládnutému závěru druhé třetiny a precizní obraně uspěla Sparta na plzeňském ledě výsledkem 4:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hlaváč ze Sparty v souboji s Lukášem Půlpánem v semifinálovém utkání Tipsport extraligy

Jan Hlaváč ze Sparty v souboji s Lukášem Půlpánem v semifinálovém utkání Tipsport extraligy | Zdroj: ČTK

Oba dosavadní duely hrané v Praze nabídly vynikající podívanou a vyrovnaný hokej se spoustou branek. Zatímco v úvodním utkání série Plzeň zaskočila Spartu, v odvetě dokázali Pražané svému soupeři porážku oplatit.

Zápas byl ovlivněn i nepříjemným okamžikem, když po cestě do šatny zkolaboval po druhé třetině Kristán Kudroč. Slovenský obránce je ale v pořádku a propuštěn do domácího léčení.

Oba týmy přivítali do svých řad navrátilce z marodky. Na straně Sparty nastoupil po doléčení virózy Tomáš Netík a na křídlo prvního útoku se postavil Jan Buchtele. Za Plzeň hlásí návrat obránce Špaček a zkušený útočník Svoboda.

A právě Tomáš Svoboda otevřel v 10. minutě skóre zápasu. Zůstal nikým nehlídán v levém kruhu a po žabičce od Půlpána propálil Tomáše Pöpperleho v brance Sparty. Po drobném zaváhání plzeňského brankáře Machovského vyrovnal z dorážky Andrej Kudrna.

V prostřední části se dlouho ani jeden z týmů nemohl prosadit, i přesto, že hostující hráči hráli přesilovku 5 na 3. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se ale přece jen Sparťané dokázali prosadit. A hned dvakrát.

Nejprve Jan Buchtele perfektně tečoval střílenou přihrávku Jaroslava Hlinky a necelou minutu po něm se z dorážky prosadil bekhendem Miroslav Forman. Do šaten se odcházelo za stavu 3:1 ve prospěch Pražanů.

Plzeň se v poslední částí snažila dobývat sparťanskou branku a zásluhou Tomáše Pospíšila, který vstřelil svou druhou branku v zápase, se jim podařilo snížit. Na víc už ale Západočechům nezbyly síly. Naopak Daniel Přibyl ještě dokázal trefit prázdnou branku a definitivně rozhodnul. Plzeňští Indiáni tak podlehli Spartě 2:4.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme