Hokejové New Jersey získalo útočníka Straku. Hned ho ale poslalo na farmu

Český hokejový útočník Petr Straka v NHL nově patří New Jersey. Devils získali čtyřiadvacetiletého plzeňského odchovance z Philadelphie výměnou za výběr v sedmém kole draftu v roce 2017 či 2018. V novém působišti byl Straka hned poslán na farmu do Albany do nižší AHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Philadelphie Flyers (ilustrační foto)

Hokejisté Philadelphie Flyers (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Straka má na kontě tři zápasy v NHL za Philadelphii ze sezony 2014/15 a připsal si v nich dvě asistence.

V minulém ročníku si na farmě Flyers v Lehigh Valley připsal v 64 duelech 37 bodů za 19 branek a 18 přihrávek. V tomto ročníku čeká na svůj první zápas.

Původně Straku draftoval v NHL v roce 2010 v druhém kole jako celkově 55. hráče v pořadí Columbus, ale smlouvu s ním neuzavřel. Nováček roku v QMJHL ze sezony 2009/10 pak podepsal v roce 2013 tříletý nováčkovský kontrakt s Flyers.

Pobyt na farmě

Letos v létě Straka jako chráněný volný hráč uzavřel nový roční dvoucestný kontrakt na 650 tisíc dolarů. Při pobytu na farmě má příjem 90 tisíc dolarů.

Do zámoří odešel Straka z Plzně už v roce 2009 a hrál čtyři roky v juniorské QMJHL za Rimouski a Baie-Comeau. Pak se přesunul do AHL, kde v záložních týmech Philadelphie Adirondack a Lehigh Valley nasbíral v 192 duelech 88 bodů za 42 tref a 46 přihrávek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme