Hokejové Vary povede Peter Oremus, extrenér Mlejnek mu bude asistovat

Hokejové Karlovy Vary mění hlavního trenéra. Předposlední tým extraligy nově povede někdejší kouč Vítkovic a Košic Peter Oremus. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý asistent Vladimíra Vůjtka staršího u slovenské reprezentace nahradil na pozici hlavního trenéra Karla Mlejnka, který se přesunul do role asistenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový trenér Peter Oremus

Hokejový trenér Peter Oremus | Foto: HC Energie Karlovy Vary

„Záměrem tohoto rozhodnutí je posílit trenérský post o zkušeného trenéra. Nikdo z nás v žádném případě nevzdává boj o předkolo play-off a všechny minulé i budoucí kroky budou směřovat k naplnění tohoto cíle,“ uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

O tom, že dojde ke změně, se vedení klubu definitivně rozhodlo po sobotní porážce ve Vítkovicích. Středeční výhra Energie na ledě pražské Sparty na tom už nemohla nic změnit.

„Když jsme se dozvěděli, že pan Oremus skončil v Košicích, hned jsme ho kontaktovali. Jednání proběhla rychle a dnes již vedl trénink A týmu,“ doplnil Vaněk.

Karlovy Vary jsou po středeční výhře 2:1 po samostatných nájezdech předposlední v tabulce, poslední Zlín však odehrál o tři utkání méně. Zápas v O2 areně již sledoval z hlediště i nový kouč.

Karel Mlejnek se z pozice trenéra karlovarských hokejistů přesouvá na post asistenta | Foto: ČTK

„Kluci hráli v obrovském nasazení a konečně vyhráli. Vypozoroval jsem několik dobrých herních variant, ale také i horších. Každopádně máme na čem pracovat,“ řekl Oremus, jehož čeká premiéra v pátek doma proti mistrovskému Litvínovu.

„Českou extraligu jsem sledoval i na Slovensku a poznatky o soupeřích mám ze svého působení ve Vítkovicích. Litvínov má kvalitní tým, a pokud budeme chtít uspět, tak kluci musí navázat na výkon na Spartě,“ podotkl.

Oremus se do extraligy vrací téměř po roce. Loni na začátku listopadu byl odvolán z lavičky Vítkovic, které vedl dva roky. Bývalý kouč Skalice a Nitry spolupracoval se současným trenérem české reprezentace Vůjtkem u slovenského týmu čtyři roky, Košice letos dovedl k titulu. Po nepodařeném vstupu slovenského šampiona do sezony, ale v sobotu u týmu předčasně skončil.

Karlovy Vary jsou druhým klubem, který v této sezoně extraligy sáhl k trenérské výměně. V pondělí Pardubice odvolaly Miloše Říhu mladšího a asistenta Václava Baďoučka a tým převzali Richard Král s asistentem Markem Zadinou. Oba kluby změny udělaly netradičně po vítězných zápasech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme