Hokejové Vítkovice mají nového vlastníka. Černíka nahrazuje viceprezident ČSLH Pavlík

Hokejové Vítkovice mají nového majoritního vlastníka. Stal se jím dosavadní minoritní akcionář Aleš Pavlík, jenž působí i jako viceprezident Českého svazu ledního hokeje. Vítkovice, které se v minulé sezoně hokejové Tipsport extraligy neprobojovaly do play-off, se tak po Spartě Praha staly druhým klubem nejvyšší soutěže, jenž před začátkem blížícího se ročníku změnil vlastníka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ Arena Vítkovice

ČEZ Arena Vítkovice | Foto: HC Vítkovice

„O prodeji jsme jednali delší dobu, nebyla to otázka týdnů, ale měsíců. Za svou výhodu považuji, že za dobu svého působení v HC VÍTKOVICE STEEL znám fungování i financování klubu, který vždy patřil k české hokejové špičce,“ uvedl v tiskovém prohlášení klubu nový většinový majitel Aleš Pavlík.

Pavlík v roli majitele nahrazuje Františka Černíka, jenž končí i na postu předsedy představenstva. Černík, bývalý reprezentační útočník a mistr světa z roku 1976, byl majitelem od roku 2003. Nyní se však z dění v klubu stahuje, když bude zastávat roli čestného prezidenta.

„Věřím, že s novým managementem, který od léta už v organizaci pracuje, se nám podaří celý klub posunout zase o výrazný kus kupředu,“ řekl Aleš Pavlík, který je mimo jiné i prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

První kolo nadcházejícího ročníku hokejové extraligy je na programu v pátek 9. září.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme