Hokejoví fanoušci se v Torontu nenudí. Virtuálně si mohou zahrát i proti hvězdám NHL

Toronto je město zaslíbené hokeji a teď to platí dvojnásob. V hlavním městě kanadské provincie Ontario totiž vrcholí Světový pohár. Ten, kdo rád hokejistům radí, jak se má hrát, si může tenhle sport v Torontu vyzkoušet. A to hned na několika místech. Jedním z nich je i Hokejová síň slávy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová síň slávy v Torontu

Hokejová síň slávy v Torontu | Foto: Jakub Knoll

„Nejlepší je tady to střílení na branku. Už stojíme frontu po několikáté a pořád nás to baví. Dají vám dokonce i vybrat, na jakého gólmana můžete střílet. Je to fakt legrace takhle bojovat proti sobě,“ říká jeden z hokejových fanoušků v dresu Steva Yzermana.

Na plátně je promítán obraz gólmana, který se pohybuje v brance. Střelec stojí od brankáře ve vzdálenosti podobné té, která na reálném hřišti dělí branku od mezikružního prostoru, a pálí na gólmana. Každý hráč má osm pokusů a může si vybrat, kterého virtuálního brankáře chce vyzvat. Na výběr jsou tři – Henrik Lundqvist, Carey Price a Jonathan Bernier.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejovou síň slávy a fanzónu při Světovém poháru v Torontu navštívil reportér Českého rozhlasu František Kuna

Střelba má jedno omezení – nesmí se střílet příklepem.

Hokejová síň slávy však nabízí i jiné simulátory. Jeden z nich například umožňuje vžít se do pocitu gólmana. Z pěti děr v plátně, na kterém je promítán hokej, pak na odvážlivce létají odlehčené puky z molitanu.

„Je to parádní. A taky hodně těžké, protože některé puky létají opravdu hodně rychle. Je to blízko a jen těžko dokážete zareagovat, když nestojíte úplně ideálně. Je tam několik obtížností, ale u všech musíte mít pořádný postřeh,“ líčí jeden z návštěvníků.

V Torontu si ale fanoušci mohou podobně zasoutěžit i mimo síň slávy. Je to možné i v oficiální fanzóně Světového poháru.

„Mohou sem přijít všichni. Jsou tu čtyři různá stanoviště. Na prvním střílíte na rotující terč v horním rohu branky, to je nejtěžší a také neoblíbenější. Změříme vám rychlost střelby, vyzkoušíte si přesnost přihrávky a také to, jak jste při slalomu šikovní s hokejkou,“ říká Kristine z fanzóny.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme