Hokejovou extraligu čeká boj o první příčku. Třinečtí Oceláři vyzvou brněnskou Kometu

Hokejisté Třince a Brna zatím naplňují předsezonní prognózy a přetahují se o čelo extraligové tabulky. V pátek od 17.00 dojde v rámci 10. kola k jejich očekávanému vzájemnému duelu. Druzí Oceláři hostí vedoucí Kometu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Třince v letošní sezoně zatím pokaždé bodovali

Hráči Třince v letošní sezoně zatím pokaždé bodovali | Zdroj: ČTK

„Rozhodně to bude vyrovnané utkání, pro diváky atraktivní, takže se mají na co těšit,“ předpovídá brankář brněnské Komety Karel Vejmelka.

Jeho slova potvrzuje pohled do statistik. Oba celky mají po devíti zápasech stejný počet bodů. Kometa má nejlepší útok a druhou nejlepší obranu, Třinec druhý nejlepší útok a gólů dostal nejméně ze všech celků extraligy. Hořkost porážky okusily oba celky zatím pouze jednou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodně to bude vyrovnané utkání, myslí si brankář brněnské Komety Karel Vejmelka před duelem s Třincem

„Muselo to přijít. Jsme rádi za to, že ta série byla taková. Byla to sice porážka, ale bodovali jsme,“ uvedl po utkání ve Zlíně jeden z trenérů Ocelářů René Mucha, který tím narazil na další společný znak obou celků.

Z žádného utkání v aktuální sezoně neodešly i přes porážku bez bodového zisku. Psychická výhoda by přece jen ale mohla být před dnešním zápasem na straně Komety. Zatímco Třinec totiž v minulém kole prohrál ve Zlíně, Brno porazilo Spartu vysoko 6:2.

„Pokud dáme šest gólů jako proti Spartě, tak bychom věřili, že to bude stačit. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Chceme sázet na svoje zbraně. Ten zápas samozřejmě chceme vyhrát,“ říká trenér Komety Kamil Pokorný.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme