Hokejovou Slavii trápí nedostatek hráčů v útoku. V roli tahouna může být Kverka

Nad hokejovou Slavií stále visí otazník v tom smyslu, zda důstojně dohraje aktuální sezonu WSM ligy. Klub musel ulevit přetíženému rozpočtu a rozvázal smlouvu s osmičkou hráčů. Najít za ně levnější adekvátní náhradu se mu ale zatím nepodařilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Semifinálový souboj

Semifinálový souboj | Foto: Daniel Martínek

„Když někdo řekne, že tým opustí, tak taky musím vědět, kdo do týmu přijde. My jsme pouze udělali ten první krok, že hráči celek opustili, a nejsme schopni ho nějak adekvátně doplnit,“ hořekuje trenér Slavie Milan Razým.

Od chvíle, kdy klub opustila osmička opor, zatím Pražané nejen že nebodovali, ale nedokázali ani jednou skórovat. Přitom takřka na každý trénink sešívaných se přijde představit nějaká z možných posil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová Slavie se propadá tabulkou WSM ligy. Po odchodu osmičky hráčů ještě nezískala ani bod a nedala ani gól

„Hokejistů spousty, hráčů už ne tolik, ale nechci těm klukům upírat snahu. Samozřejmě hlásí se nám sem, ale to není o doplnění mužstva. Podařilo se nám nahradit gólmana, obránců máme dostatečný počet, ale v útoku se nám to nedaří doplnit, protože hráči prostě na trhu nejsou,“ říká realisticky Razým.

Útočníků, kteří by Slavii mohli pomoci, je opravdu málo. A když jsou, tak jsou smluvně vázáni v extraligových klubech. Pokud se nevejdou na soupisku extraligy, pak je mateřské kluby posílají hrát do týmů, se kterými mají dohodu o spolupráci.

Převážně jde o týmy, které hrají WSM ligu, tedy stejnou soutěž jako Slavia. Pražský klub tak musí shánět v nižších soutěžích a tam není takový výběr kvalitních útočníků. Jedno pozitivum, ale přece lze najít.

Hledají styl hry

Ze stávajících hráčů už Eden neopustí nikdo, a to i přesto, že hráči jako Knot, Šafránek či Kverka dostali před týdnem nabídky od extraligových týmů.

„Chci ukázat, že mám na to ve čtyřiadvaceti letech táhnout tým, a ne se pořád za někým schovávat. Ono to nepůjde hned, že za dva týdny tady budeme porážet soupeře, jako to bylo předtím. Musíme si najít svůj styl hry a začít hrát trošku jinak a postupnými pomalými krůčky jít nahoru,“ věří Jaromír Kverka, že Slavia i bez doplnění kádru dokáže dohrát soutěž bez větších problémů.

Musí však začít bodovat. První možnost bude mít pražský celek ve středu, kdy zavítá na led Havířova.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme