Hokejový Liberec na jedenáctý pokus padl. Nebodovala ani v tabulce druhá Plzeň

Hokejisté Sparty v dnešním 33. kole hokejové Tipsport extraligy zastavili desetizápasové vítězné tažení Liberce, který zdolali doma v O2 areně v poměru 5:2. Také v dalších zápasech měly navrch domácí týmy a to včetně Brna, které si ve speciálním zápase pod širým nebem poradilo s Plzní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tygři z Liberce po deseti zápasech poznali hořkost porážky. Zastavila je Sparta

Tygři z Liberce po deseti zápasech poznali hořkost porážky. Zastavila je Sparta | Zdroj: ČTK

Program nedělních zápasů byl započat venkovním zápasem Brna proti Plzni, ve kterém domácí Kometa zdolala Indiány 5:2. Dvěma góly se na vítězství svého týmu podílel Jan Hruška, zatímco Plzeň i přes prohru drží druhé místo v tabulce.

Na to se již tlačí Sparta Praha, která dnes poměrně jasně zdolala Liberec 5:2 a i díky tomuto výsledku se vyhoupla na třetí místo extraligové tabulky. Pražané, kteří dnes ukončili desetizápasovou sérii lídra ligy z Liberce, mají navíc oproti většině soupeřů dva zápasy k dobru.

Zlínští se dnes utkali s Olomoucí a po většinu zápasu měli více ze hry. V 51. minutě dokonce zvýšili na 3:0 a zdálo se, že si v klidu zajistí čtvrtou výhru za sebou. Hanáci se však nevzdali a dvěma slepenými góly snížili krátce před koncem na rozdíl jediného gólu. Závěrečná power play ovšem Olomouci nevyšla, čehož využil Lotyš Bukarts, jenž svým druhým gólem v zápase upravil na konečných 4:2.

V ochozech zápasu pod širým nebem nechyběl ani Petr Švancara. Neskutečná záležitost, hodnotil

Číst článek

Dramatický zápas se dnes hrál v Pardubicích, které hostily Vítkovice. Hosté se sice na začátku druhé třetiny dostali až do třígólového vedení, ale Pardubice dokázaly běhěm 20 minut hry skóre srovnat. Duel nakonec muselo rozhodnout až prodloužení, po kterém byli díky Petru Sýkorovi spokojenější domácí.

Chomutov se v letošní sezoně může spolehnout na bodový příděl své největší hvězdy, kterou je Roman Červenka, a nejinak tomu bylo i proti Karlovým Varům. Červenka si v zápase připsal tři asistence a před zraky necelých pěti tisíc diváků slavil společně se svými spoluhráči výhru 3:1.

Také v Mladé Boleslavi dnes nebyly k vidění gólové hody. O výhře domácích nad Litvínovem rozhodl jediný gól, jenž vstřelil ve 26. minutě Hyka. Do prázdné litvínovské brány pak finální stav utkání pečetil Musil.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. J. Káňa II, 20. J. Hruška (P. Mrázek, Kováčik), 33. J. Hruška, 48. V. Němec (J. Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) - 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Jeřábek, D. Kubalík). Rozhodčí: Hradil, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 18 514.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Čajkovský (Sabolič, Netík), 25. Sabolič (Švrček, Hamilton), 28. Hamilton (J. Mikuš, Hrbas), 32. Buchtele (Přibyl, Eminger), 59. Sabolič (Klimek, Hamilton) - 2. Valský (P. Jelínek, Krenželok), 43. Bakoš (Bulíř, Derner). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 11 105.

PSG Zlín - HC Olomouc 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 22. Ondráček (Kubiš, Matějíček), 44. Kubiš, 51. Bukarts (P. Holík), 60. Bukarts (Kašík) - 53. Holec (P. Kafka, Jaroměřský), 56. Buc (Vyrůbalík). Rozhodčí: Fraňo, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 6080.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Steel 4:3 v prodl. (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Čáslava (Redenbach, P. Sýkora), 29. Marcinko (P. Sýkora, Štajnoch), 42. P. Sýkora (Gregorc, Redenbach), 63. P. Sýkora (Čáslava) - 7. Hovorka (Štich, Štencel), 14. Tomi (M. Hlinka), 21. Kucsera (Kolouch). Rozhodčí: Úlehla, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Štich (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7057.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Hyka (Bárta), 60. Musil (Klimenta, Lenc). Rozhodčí: Lacina, Hrubý - Hynek, Belko. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. Diváci: 3971.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme