Hokejový Liberec obměnil před novou sezónou kádr

Hokejisté Bílých Tygrů Liberec prožili zvláštní minulou sezónu, která byla nakonec úspěšná. V základní části extraligy sice obsadili až osmou příčku a jen o šest bodů unikli skupině o udržení, v play-off se ale probojovali až do semifinále, kde byly nad jejich síly mistrovské Pardubice. Před novým ročníkem přesto zažil kádr několik změn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec | Foto: Bílí Tygři Liberec

Hokejové léto, zdá se, bylo pod Ještědem horké. Tým opustili například Radek Matějovský, Václav Nedorost, Zdeněk Blatný, Milan Bartovič nebo Tero Leinonen. Naopak liberecký dres nově obléknou Miloslav Hořava, Václav Vošvrda, Václav Tomíček, Jaroslav Kudrna a také Tomáš Vak.

„Změny jsou vyvolané zaprvé výkonností v průběhu sezóny, s některými hráči jsme se potom nedohodli na smlouvách. A za třetí jsme chtěli posunout některé mladší hráče do týmu, otestovat hráče z Benátek, dát jim prostor. Myslím, že obměna proběhla v pořádku,“ prohlásil generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový Liberec obměnil před novou sezónou kádr

K nadějným hokejistům navíc Jech uvedl. „Posunuli se i mladí z Benátek, hlavně překvapil v celé přípravě Bárta, který se prakticky zařadil do základní sestavy. A z beků Trončinský, jako mladší hráč, se také ukázal velmi dobře.“

Liberci se navíc skutečně osvědčila spolupráce s prvoligovým celkem z Benátek nad Jizerou. „Nám se tím otevřela cesta v koncepční práci. My si tam ten tým řídíme, tamní trenér spolupracuje s trenérem našeho ‚A‘ týmu. Dá se říct, že se tak připravují hráči, využíváme toho. Takže oni vidí, že cesta je otevřená,“ konstatoval Ctibor Jech.

Zřejmě poslední sezóna Petra Nedvěda

S kapitánským céčkem povede Bílé Tygry v nové sezóně opět útočník Petr Nedvěd. V jeho případě se ale proslýchá, že nadcházející ročník pro něj bude v extralize poslední.

„Je to velká pravděpodobnost. Já tímto nechci nikoho zatěžovat - ani sám sebe, ani okolí, aby to odvádělo jejich pozornost od toho, co má - a to jsou výkony na ledě. Ale osobně to vidím jako moji poslední sezónu,“ řekl Petr Nedvěd.

Devětatřicetiletý útočník se dlouho rozmýšlel, jestli v kariéře pokračovat. Ozvaly se také zdravotní problémy. Co nakonec rozhodlo?

„Hlavně musím říct, že zlomový byl konec sezóny. Po dlouhé době jsem zase zažil krásné hokejové zážitky. Hokejově mě to tak naplnilo, že jsem si říkal, že by byla škoda toho nechat. Samozřejmě jsem si vzal nějaký čas, abych si to nechal projít hlavou, jestli opravdu chci hrát. Protože jestli ano, tak se tomu chci věnovat na 200 % a ne to jenom nějak šolichat a jenom to dohrávat. To není můj záměr. V momentě, kdyby to takto mělo být, v případě zdravotních lapálií nebo výkonnostních výkyvů, tak už by to pro mě nedávalo smysl.“

Loni před startem extraligové sezony zaznívaly z kabiny hlasy o tom, že Liberec nemá mužstvo, které by ostatní celky technicky přehrávalo nebo přestřílelo. Hlavní devizou měla být obrana a především bojovnost. A pohled na mužstvo Severočechů před startem mistrovského ročníku 2010/2011?

„Uvidíme, necháme to na sezónu. Momentálně nemá cenu dělat předčasné závěry, jaké máme mužstvo nebo nemáme. To prověří soutěž, to si řekneme po prvním nebo druhém kole, kdy budeme vědět víc,“ řekl k předsezónním výhledům libereckých Bílých Tygrů Petr Nedvěd.

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme