Hokejový SP se bude hrát místo kempů. Hráči se budou teprve hledat

Nejlepších šest hokejových zemí včetně Česka, Výběr Evropy a také parta mladých hráčů z NHL. Tak bude vypadat Světový pohár v září příštího roku. A právě termín je možný problém turnaje, který bude svou kvalitou srovnatelný s olympijskými hrami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Halák věří, že si na SP zachytá za evropský výběr

Jaroslav Halák věří, že si na SP zachytá za evropský výběr | Zdroj: Reuters

„Po olympiádě je to druhý největší turnaj, kde budou nejlepší hráči. V Kanadě na to bude upřena velká pozornost. Načasování turnaje není ideální. Vím, že to asi jinak nejde, ale hupnout v září do takhle vypjatých zápasů nebude žádná sranda,“ říká obránce Arizony Zbyněk Michálek.

O své případné nominaci se může dozvědět už 1. března, kdy musí trenéři oznámit jména minimálně 16 hráčů včetně dvou brankářů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světový pohár se bude hrát v netradičním termínu i obsazení, podrobnosti zjistil reportér ČRo František Kuna

U šesti národních týmů je jasné, že to bude dělat trenér se svými asistenty. U nenárodních výběrů pak tato jména určovalo vedení NHL společně s hráčskou asociací. Výběr Evropy bude sestavovat bývalý slovenský hokejista Miroslav Šatan.

„Je smutné, že nemáme vlastní mužstvo, ale věřím, že se tam dostane co nejvíc kluků. Bude to jiné – olympiáda se hraje v půlce sezony, hráči jsou rozehraní. SP se bude hrát na začátku místo kempů. Každý se bude na ledě hledat, ale pro fanoušky to bude zábava,“ věří slovenský golman NY Islanders Jaroslav Halák.

Samozřejmě by měl rád v týmu co nejvíce krajanů. Na druhou stranu bude zajímavé sledovat národnostní mix hráčů ze zemí, které ani nemají v NHL dost hráčů k sestavení jednoho mužstva.

Frolík dal v NHL svůj první hattrick, o výhře Calgary rozhodl 9 sekund před koncem

Číst článek

„Je fajn, že se takový turnaj dostane do zemí, které by neměly šanci si ho zahrát. Švýcaři či Němci by nedali dohromady konkurenceschopný tým. Ale díky pár hráčům v evropském týmu se hokej dostane na úroveň fotbalu nebo házené,“ říká hokejový novinář Chuck z Toronta.

Právě Toronto bude hostit největší hokejovou akci roku 2016. V době, která je pro hráče trochu netradiční. V září, před startem NHL, kdy ještě nebudou rozehraní.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme