Hokejový svaz rozdá vstupenky na méně atraktivní zápasy MS dětem

Pokud by někdo zjišťoval věkový průměr fanoušků na zápasech hokejového šampionátu v Praze a Ostravě, mohl by při některých zápasech dojít k zajímavým a v tomto případě hodně nízkým číslům. Celkem 35 tisíc vstupenek totiž dostanou školáci, kteří mohou o lístky soutěžit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Další vstupenky na MS v hokeji půjdou do prodeje v únoru

Další vstupenky na MS v hokeji půjdou do prodeje v únoru | Foto: Český svaz ledního hokeje

Zatímco zápasy českého týmu jsou do posledního místa vyprodané, vstupenky na ty nejméně lákavé duely šampionátu jsou téměř neprodejné. A tak dostanou lístky na 5 utkání školáci, v průměru 7 tisíc vstupenek na jeden zápas.

„Slibuju si od toho, že 35 tisíc dětí bude mít radost. Žádnou velkou politiku bych v tom nehledal, jde o to, že když je možnost, mají se děti ke sportu přitáhnout. Mistrovství světa je tady jednou za deset let a dětem by to mělo dodat chuť do sportování,“ říká předseda hokejového svazu Tomáš Král.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový svaz rozdá do škol 35 tisíc vstupenek na méně atraktivní zápasy mistrovství světa v Praze a Ostravě

Nabídka zápasů není nijak oslnivá, všechny jsou odpolední, v Praze jde především o utkání Rakouska a v Ostravě o nejméně atraktivní duel Norsko - Bělorusko. Na druhou stranu jsou to vstupenky zdarma na šampionát, který budou dětem jejich méně šťastní spolužáci určitě závidět.

Nabídku zúčastnit se soutěže o lístky dostaly kvůli dojezdovým vzdálenostem hlavně základní školy v Praze, Středočeském kraji a poté v Moravskoslezském, ale přihlásit se mohou i další. Samotná soutěž je výtvarná.

Na MS nebude Pastrňák, na lékařskou prohlídku čekají Hejda s Krejčím

Číst článek

„Podmínkou je, aby si děti vybraly tým, kterému budou fandit a namalovaly plakát, který bude mít maximálně metr na metr. S plakátem, který si vytvoří, pak půjdou fandit,“ vysvětluje Markéta Štěrbová z organizačního výboru šampionátu s tím, že na jednu třídu připadne asi 25 až třicet vstupenek.

Ze strany hokejového svazu je snaha zaplnit jinak prázdné haly motivována i touhou přilákat do Prahy a Ostravy historicky nejvyšší návštěvu světových šampionátů, a aby diváci překonali tu loňskou z běloruského Minsku, muselo by jich být na každém utkání v hale přes deset tisíc.

MS v hokeji 2015 | Foto: Český rozhlas

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme