Hořké pocity, hodnotí čeští hokejisté vyřazení z mistrovství světa

Ovládli základní skupinu, ale přes klíčové čtvrtfinále neprošli čeští hokejisté do bojů o medaile na mistrovství světa. V Moskvě prohráli s Američany 1:2 po samostatných nájezdech a přesto, že ani jednou neprohráli v základní hrací době, jedou domů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hokejisté po vyřazení od USA

Zklamaní hokejisté po vyřazení od USA | Zdroj: ČTK

„Máme hořké pocity. Prohráli jsme, ale bylo to hodně vyrovnané utkání. Všichni jsme se těšili na čtvrtfinále. Pro nás, co jsme tady jako nováčci, je to super. Myslím, že jsme od začátku až do nájezdů hráli výborně a odvedli jsme, co jsme měli. Pak ty nájezdy nevyšly,“ zhodnotil neúspěšné čtvrtfinále jediný český střelec Tomáš Zohorna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jediným českým střelcem ve čtvrtfinále byl Tomáš Zohorna, v závěrečných samostatných nájezdech ale neuspěl

Český tým začal utkání velmi aktivně a dostával se do šancí. Výsledkem bylo vaše trestné střílení. Co jste si říkal, než jste se rozjel?

Věřil jsem si, že gól dám. Jsem rád, že se mi to podařilo a pomohl jsem týmu aspoň prvním gólem.

U rozhodujících okamžiků jste byl i v prodloužení, kdy jste musel na trestnou lavici. Pohledem z tribuny to nevypadalo jako faul.

Rozhodčí to posoudil jako faul, tak to asi faul byl. Pocity byly špatné, hodně jsem vynadal sám sobě. Nezbylo nic než držet klukům palce, aby nedostali góla. Naštěstí se to Američanům nepodařilo.

Nakonec rozhodl jediný úspěšný exekutor Auston Matthews. Co chybělo Tomáši Zohornovi?

Dát góla. On dal gól a z nás ani jeden neproměnil. Nájezdy se nevyhrávají, když se nedá gól.

Sledovali jsme ONLINE: Hokejisté na MS končí. Čtvrtfinále s Američany ztratili v nájezdech

Číst článek

Petr Kadeřábek, František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme