Hosták: Kluby udělaly obrovskou chybu, kontumace je nemine

Hokejovou Tipsport extraligu zasáhl jeden z největších skandálů v historii. Plzeň, Mladá Boleslav a Kladno zřejmě přijdou kvůli neoprávněným startům svých hráčů v několika zápasech o velkou část svých bodů. Plzeň a Mladá Boleslav se chtějí bránit, možná až soudně.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

Podle ředitele extraligy Stanislava Šulce je vina jednoznačně na straně klubů, které své hráče špatně zaregistrovaly. Stejně to vidí i hokejový expert Martin Hosták.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový expert Martin Hosták v Ranním interview Radiožurnálu

„Kluby udělaly obrovskou chybu, že registraci neprovedly. Je to jenom administrativní záležitost, čili nic složitého,“ řekl Hosták v Ranním interview Radiožurnálu.

„Jako někdo zapomene zaplatit složenku, tak může někdo zapomenout z klubu poslat na svaz prohlášení, o které v kauze jde, a nechat si ho potvrdit. Jenom mě zaráží, že se to stalo u třech klubů najednou, což je překvapující,“ dodal.

Kontumace zápasů je nicméně podle Hostáka jediným možným řešením: „Pokud se budou dodržovat striktně řády, tak dojde ke kontumaci a nedá se s tím nic moc dělat. Je to těžko napadnutelné.“

„Na druhou stranu ve chvíli, kdy to takhle dramatickým způsobem ovlivní celou extraligu, tak si umím představit, že by kluby volaly po jiném řešení a extraliga se na tom shodla. Když se na to podívám z hlediska hráčů a toho, co se na ledě dělo, tak hráči hráli v pořádku. Původní klub souhlasil, aby hráli tady, byli na soupiskách, všechno fungovalo, jenom tam vznikla administrativní chyba,“ podotkl hokejový expert.

Martin Hromádka, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme