Hra není optimální, ale jde nám o body, říká Eliáš. Boj o play-off nevzdává

Fanoušci New Jersey Devils si v letošním ročníku NHL moc radostí neužívají. Jejich tým je zatím za hranicí postupu do play-off a hraje hokej, který se příliš nelíbí a navíc ani nepřináší góly. Přesto se Ďáblové radují ze tří bodů z posledních dvou domácích zápasů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš s New Jersey ztrácí na pozice pro postup do play-off už 13 bodů

Patrik Eliáš s New Jersey ztrácí na pozice pro postup do play-off už 13 bodů | Zdroj: Reuters

„Herní projev sice není optimální, ale máme tři ze čtyř bodů a o to nám jde. Nejde nám o to, abychom hráli hezky a prohrávali. Víme, že se musíme zlepšit, ale bereme, že body tu jsou,“ těší útočníka New Jersey Devils Patrika Eliáš. Na pozice zaručující play-off ale jeho tým ztrácí 13 bodů.

„Vezmeme si pozitiva, ale všichni jsme upřímní a víme, že hokej není na úrovni, abychom mohli udělat šňůru, kterou potřebujeme,“ uvědomuje si po domácí prohře s Pittsburghem v prodloužení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šance Devils na postup do play-off zhodnotil s Patrikem Eliášem reportér ČRo Tomáš Lörincz

Zkušený útočník ale panice nepropadá, i vzhledem k relativně nedávným zkušenostem týmu. „Situace, ve které jsme, je nesmírně těžká. Ale někteří z nás byli v té pozici před třemi čtyřmi lety, kdy jsme z 35 zápasů asi 27 vyhráli, takže šance tam je.“

„Měli jsme super zápasy, které jsme i prohráli. Poslední dva zápasy po přestávce to ale určitě není ono. Ale věřím, že se vrátíme k hernímu projevu, který jsme měli před přestávkou, protože jsme hráli docela dobrý hokej,“ říká 38letý rodák z Třebíče.

Vrbata v NHL pojistil výhru Vancouveru, Mazanec dostal tři góly

Číst článek

Patrik Eliáš by si play-off určitě rád zahrál a ozdobil tak postupem sezonu, ve které vstoupil do klubu hráčů s tisícem získaných bodů v NHL.

„Je to skvělá meta, navíc výjimečná tím, že je za jeden tým. Navíc za tým, který hraje defenzivněji než ostatní, jak říkal Roman Polák. Určitě si toho vážím,“ zareagoval Eliáš na názor reprezentačního kolegy, jehož Toronto na ledě Devils v tomto týdnu neuspělo.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme