Hráči nevědí, co si mohou dovolit, kritizuje změnu hokejových pravidel Gudas

Rozhodčí v hokejové extralize vyhlásili nulovou toleranci porušování pravidel. Za poslední tři kola vrostl počet vyloučených téměř dvojnásobně. Jedna část hráčů, fanoušků a funkcionářů si změnu pochvaluje, druhá je naopak změnou znechucena.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extraligový zápas mezi Kometou Brno a Spartou (ilustrační foto)

Extraligový zápas mezi Kometou Brno a Spartou (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Je nesmysl v půlce sezony něco měnit,“ nechal se slyšet někdejší hráč, trenér a funkcionář Leo Gudas.

„Rozhodčí jsou špatní. Začíná to od Halase, který se na to asi vykašlal a nedělal to s lidmi tak dobře, jak měl. Jak to potom mají dělat trenéři, když se v polovině změní pravidla? Hráči nevědí, co si mohou dovolit. Tohle je absolutní paskvil,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel extraligy Josef Řezníček má prý od hokejistů na změny pravidel pozitivní odezvy

Na zmírnění emocí je třeba dodat, že výklad nových pravidel, která platí od začátku extraligy, dostala komise rozhodčích, včetně jejího předsedy Pavla Halase, od Mezinárodní hokejové federace až koncem října.

Navíc požadavek na přísnější trend rozhodování zápasů vznesly samotné kluby minulý týden.

„Z vyjádření klubů jasně vyznělo, že se k tomu chtějí postavit jiným způsobem. Striktně dodržovat pravidla, která jsou dána IIHF, tak, abychom byli schopní rozlišovat všechny fauly. Čekáme, že nám to pomůže i na mezinárodní scéně,“ věří ředitel extraligy Josef Řezníček.

Změny pravidel napomáhají útočnému hokeji, shodují se extraligoví hokejisté

Číst článek

Přiznává, že jedním z impulzů pro změny v přístupu rozhodčích byly i nedávná vystoupení některých manažerů a trenérů extraligových klubů na způsob, jakým někteří sudí zápasy rozhodovali. Současnou kritiku ale příliš nechápe.

„Ještě za sebou nemáme ani čtyři kola a někdo už to kritizuje a vydává prohlášení, která celé rozhodnutí devalvuje. Na zápasy chodím a od hráčů mám daleko pozitivnější odezvy,“ upozorňuje Řezníček.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme