Hradec srovnal semifinálovou sérii s Kometou. Knotek rozhodl v nájezdech

Hokejisté Hradce Králové vyrovnali semifinálovou sérii na 2:2, když po obětavém boji porazili Kometu Brno 1:0 v samostatných nájezdech. Vítěznou branku zaznamenal Tomáš Knotek v sedmé sérii nájezdů. Výborný výkon předvedli oba brankáři, kdy hradecký Patrik Rybár měl 39 zákroků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradecký brankář Patrik Rybár vychytal Kometu

Hradecký brankář Patrik Rybár vychytal Kometu | Zdroj: ČTK

Kometa mohla jít v první třetině do vedení, ale Vojtěch Němec, který stál sám před bránou, pálil pouze do betonu. V šestnácté minutě trefil Marek Kvapil tyč. Hradec také přestál oslabení 3 na 5.

Kometa si ve druhé části vytvářela obrovský tlak, ale Patrik Rybár pochytal 12 střel a jeho spoluhráči několik dalších zblokovali. Hradec znovu ustál přesilovou hru Komety 5 na 3. Ve velké šanci byl Martin Dočekal, ale jeho forhendovou kličku Rybár vychytal.

Na druhé straně se činil i Marek Čiliak, kterého prověřil Jake Newton. V závěru ještě mohla ohrozit brněnskou branku dvojice Dragoun a Šimánek v situaci dva na jednoho, ale Dragoun promáchl a puk projel vedle tyče. Rybára mohl ještě z blízkosti překonat Jan Hruška, ale hradecký gólman předvedl výborný zákrok.

V šestnácté minutě třetí třetiny se naskytla Kometě přesilová hra. Rybár vyrazil Haščákovu střelu a uchránil tak Hradec od inkasování. Činili i spoluhráči, kteří zblokovali několik střel. Brno v závěru opět vytvořilo tlak, ale Hradec předvedl velkou obětavost.

V prodloužení poslal Ondřej Němec výbornou nahrávku na Martina Nečase, který minul před odkrytou bránou. Brněnský Martin Erat naskočil ze střídačky a způsobil závar před Rybárem, na druhé straně podržel tým Čiliak. Následně měl obrovské štěstí, když mu puk po střele Tomáše Knotka prošel mezi betony a odrazil se mezi betony do tyče a ven. Haščákovu střelu na druhé straně vyrazil Rybár. Oběma týmům se ještě naskytla přesilová hra, ale ani jeden ji nevyužil. Následovaly tak samostatné nájezdy, kdy o výhře Hradce rozhodl Tomáš Knotek.

Hradec tak předvedl, že se dokáže rychle vzpamatovat z debaklu 8:0, který mu Brno uštědřilo v nedělním utkání.

Samostatné nájezdy:

1. série
Tomáš Vincout neproměnil
Richard Jarůšek neproměnil
2. série
Ondřej Němec proměnil
Jaroslav Bednář neproměnil
3. série
Martin Erat neproměnil
Tomáš Knotek proměnil
4. série
Vojtěch Němec neproměnil
Bedřich Köhler neproměnil
5. série
Marcel Haščák neproměnil
Rastislav Dej neproměnil
6. série
Jaroslav Bednář neproměnil
Marek Kvapil neproměnil
7. série
Tomáš Knotek proměnil
Ondřej Němec neproměnil

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme