Hráli jsme skvěle dozadu, chválí spoluhráče brankář Liberce Ján Lašák

Hokejisté Bílých Tygrů z Liberce zvládli svůj zápas 15. kola Tipsport extraligy a porazili doma Slavii 4:1. Pražané prohráli už pošesté v řadě, Bílí Tygři si důležité vítězství připsali díky výborné obraně podpořené téměř bezchybným výkonem brankáře Jána Lašáka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jána Lašáka (vpravo) překonal pouze René Školiak

Jána Lašáka (vpravo) překonal pouze René Školiak | Zdroj: ČTK

„Nebyl to žádný pěkný hokej, ale gól otevřel hru a začalo se hrát. Pro nás to bylo dobře, protože jsme se potřebovali chytit. I když vyrovnali a přišel malý útlum, tak jsme pak výborně šlapali,“ říká po zápase Ján Lašák.

Slovenský brankář Liberce si u posledního gólu připsal dokonce asistenci. Statistiky nechtěl moc komentovat nebo zveličovat. „Nepočítám si je, ale mám dvě,“ směje se gólman Bílých Tygrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jánem Lašákem mluvil po zápase se Slavií reportér ČRo František Kuna

Zdálo by se, že to byl právě slovenský gólman, díky kterému bral Liberec body. On sám tohle ale rychle vyvrátil a pochválil své spoluhráče hlavně za dobrou obranu.

„Byl to jeden ze zápasů, kdy jsem nemusel tolik záludných situací jako jindy. Bylo to tak, jak bych si to představoval každý zápas. Byly tam šance, ale kdyby střely padly do brány, byla by to moje chyba. Z naší strany to byl velmi dobrý výkon dozadu,“ doplnil spokojený gólman Ján Lašák.

Pro Liberec po dvou porážkách přišla důležitá výhra. Parta kolem kapitán Jana Výtiska se díky ní před dnešním dalším programem 15. kola posunula na 8. místo. Bílí Tygři navíc prodloužili sérii slávistických proher na číslo 6. Delší šňůru mají na kontě pouze Vítkovice, které ji ale včera ukončily.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme