Hrát proti Jágrovi bylo něco neskutečného, přiznává útočník New Jersey Zacha

Mladý útočník New Jersey Devils Pavel Zacha sice svůj debut v NHL prožil už v minulé sezoně, kdy naskočil do posledního duelu základní části, ale první regulérní sezonu v NHL prožívá až nyní. Hned na úvod letošní sezony ho čekal trip po Floridě, v rámci kterého se utkal i proti legendárnímu Jaromíru Jágrovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník New Jersey Devils Pavel Zacha v zápase proti Floridě

Útočník New Jersey Devils Pavel Zacha v zápase proti Floridě | Zdroj: Reuters

V devatenácti letech sice patří Pavel Zacha k nejmladším hráčům v NHL, ale vzhledem k tomu, že si ho vloni New Jersey na draftu vybralo jako číslo šest v prvním kole, jsou na něj kladena velká očekávání – a to jak v zámoří, tak u nás.

Během tripu na Floridě – před zápasem proti Tampě – poskytl tento brněnský rodák rozhovor Zpravodajskému webu Českého rozhlasu.

V prvním zápase sezony, ve kterém jste hráli proti Floridě, jste odehrál přes 15 minut, nechyběl jste v přesilovkách ani v prodloužení. Jak to hodnotíte?

Do toho zápasu jsem šel s tím, že jsem toho hodně odehrál v přípravných zápasech – hrál jsem přesilovky i oslabení a na ledě jsem se cítil dobře, takže jsem do toho zápasu šel se sebevědomím. Myslím, že náš tým hrál docela slušně, škoda, že jsme prohráli.

Čekal jste, že budete mít hned od začátku sezony takovou důvěru od trenéra?

Na základě přípravných zápasů jsem čekal, že bych tu šanci mohl dostat. Den před zápasem jsem navíc trénoval přesilovky i oslabení, takže jsem doufal, že to tak bude. Škoda jen, že neskórovali v přesilovce.

Hned na úvod jste si zahrál proti Jaromíru Jágrovi. Byl to pro vás speciální zážitek?

Bylo to pro mě něco neskutečného. Před tím jsem se s ním potkal jenom jednou – před posledním přípravném zápasem jsem se s ním bavil a byl to velký zážitek. Nemyslel jsem si, že se jednou dočkám toho, že si proti němu zahraji. Vloni jsem si zahrál s Eliášem a teď proti Jaromíru Jágrovi. Opravdu jsem si to užil.

Nyní absolvujete váš první trip během vaší kariéry v NHL. Jak si ho užíváte? Je to asi něco jiného, než když jste cestoval na zápasy v juniorce…

Je to pochopitelně velký rozdíl. Máme úplně jiný komfort. Po zápase s Floridou jsme byli na luxusní večeři s celým týmem, což bylo něco, co jsem v životě nezažil. Ten luxus byl parádní. Je o nás postaráno úplně jinak než v juniorce. Snad tu zůstanu co nejdéle.

A ještě k tomu to vyšlo tak, že jste rovnou zamířili na slunnou Floridu. To je také pěkné, ne?

Ano – jet se hned na začátku sezony opalovat na čtyři dny není špatné. Na začátek jsem si nemohl vybrat lépe.

Momentálně jste v prvním týmu New Jersey Devils jediným českým hokejistou. Nemrzí vás to?

Bylo by určitě lepší, kdyby tady byl Vojta Mozík, který teďka hraje za Albany (farma Devils, pozn. red.) nebo Patrik Eliáš. Snad se toho dočkám. Doufám, že se Patrik brzy vrátí. Uvidíme, jestli to vyjde třeba už za měsíc…

Jágr: Mladíci McDavid a Matthews nepřekvapují. Nikdo o nich nepochyboval

Číst článek

I kvůli zranění zatím nemá Patrik Eliáš podepsanou smlouvu. Jste s ním v kontaktu?

Chodí pravidelně do kabiny, kde se s námi připravuje. Už mě pozval na jídlo, takže v kontaktu jsme. Doufám jen, že se brzy uzdraví. Takového hráče tady chce mít každý. Takového chytrého hráče potřebujete.

Hodně se na úvod nového ročníku NHL daří mladým hráčům a nováčkům – třeba Auston Matthews dal při své premiéře čtyři góly. Sledujete, jak se prosazují vaši vrstevníci? Porovnáváte se?

Co předvedl Matthews, tak to bylo něco neskutečného. Ten zápas jsem viděl a musím říct, že si ty čtyři zasloužil. Celá jeho lajna, včetně Nylandera, hrála parádně. Hodně ale sleduji i jiné kluky. Například Jakoba Chychruna, který teď hraje za Arizonu a se kterým jsem hrál minulý rok v Sarnii. S klukama s juniorky si píšeme a zůstáváme v kontaktu.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme