Hrát s Jágrem je malý svátek, těší se Klepiš. Ve 2. útoku je doplní Kovář

Dlouhá léta byl Jaromír Jágr tahounem národního týmu, na ledě byl prakticky pořád. S přibývajícími roky se ale jeho pozice mění. Během úvodního buly večerního zápasu mistrovství světa proti Švédsku na ledě nebude. Prostor dostane ve druhém útoku s Janem Kovářem a Jakubem Klepišem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhý český útok trénoval v červeném. Večer nastoupí ve složení Jágr, Kovář, Klepiš

Druhý český útok trénoval v červeném. Večer nastoupí ve složení Jágr, Kovář, Klepiš | Zdroj: ČTK

„Budu jezdit před ním doufat, že mě bude Jarda píchat hokejkou do zadku, abych byl rychlejší. Jde o to, abychom si vyhověli všichni tři,“ směje se Jakub Klepiš. Společně s ním a Jaromírem Jágrem bude hrát v útočné formaci ještě Jan Kovář.

Hráli spolu nejen za národní tým, ale také v ruském Omsku a Klepiš si poměrně dlouho musel zvykat na specifický Jágrův styl hokeje. „S Kovim jsme se domluvili, že Jágr bude hrát na nás. Ne, je to specifické s ním hrát, na každému se to poštěstí. Je to takový malý svátek,“ zvážněl Klepiš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jágr bude hrát na nás, vtipkoval Jakub Klepiš v rozhovoru s reportérem ČRo Františkem Kunou

Času na sehrání moc není. Prakticky jen pár tréninků a tak je nutné si vyjasnit priority. „Jarda nám dává rady. Bavíme se o tom, jak bychom si to představovali. Abychom byli blízko sebe a věděli, kdo kde bude,“ dodává útočník Třince.

Daleko méně toho se slavnou „osmašedesátkou“ odehrál Jan Kovář, který má ale oproti Klepišovi letos malou výhodu v podobě jednoho přípravného zápasu.

Organizaci MS chválil i Fasel. Nevím o žádném problému, ujišťuje prezident svazu

Číst článek

„Mám to v hlavě, ale nesmím se tím moc trápit a hrát svou hru. O něčem jsme se bavili, ale to je s každým novým křídlem. Domluvíte se, jak si budete najíždět a co jak dělat,“ říká Jan Kovář.

Večer od 20 hodin a 15 minut začne po měsících příprav pro český tým tolik očekávané domácí mistrovství světa. Souboj se Švédskem budeme vysílat celý živě na našem webu i Radiožurnálu.

 

Zveme vás na prohlídku české šatny na hokejovém mistrovství světa!

Posted by S mikrofonem za sportem on 30. duben 2015

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme